Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nastává čas, kdy se naše zahrádky začínají červenat sladko-kyselými kuličkami rybízu. Toto ovoce doslova svádí k tomu upéct lahodný koláč, který je bleskově hotový. Vychutnat si ho můžete třeba k odpolední kávě.

Využití rybízu je pestré, snadno z něj připravíte lahodný džem, rybízovou šťávu nebo domácí víno. Toto sezónní ovoce se fantasticky hodí k pečení moučníků, jeho nakyslá chuť vyvažuje sladkost těsta. Nechte se inspirovat receptem na zasněženou rybízovou buchtu, která vás příjemně potěší.

Jak upéct rybízovou buchtu

Zasněžená rybízová buchta je bleskově připravená, k odměření vám postačí pouze hrníček. Uvidíte, že tento moučník si zamiluje celá rodina.

Na jeden plech buchty budete potřebovat tyto suroviny

  1. Žloutky nejprve vyšlehejte s oběma cukry do pěny, poté postupně zašlehávejte olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech.
  2. Nyní plech vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou, případně jej vyložte pečicím papírem. Poté na plech rozetřete těsto.
  3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, do kterého budete postupně zašlehávat cukr.
  4. Do vyšlehaného sněhu opatrně zamíchejte očištěný rybíz, poté sněhovou vrstvu naneste na těsto.
  5. Buchtu pečte pozvolna v předehřáté troubě a propečení kontrolujte pomocí zapíchnuté špejle, která musí být po vytažení suchá.
  6. Moučník nechte chvíli vychladnout a podávejte ho nakrájený na kousky.

Moučníky s rybízem patří mezi nejoblíbenější letní potěšení. Jsou velmi rychlé na přípravu a zároveň do nich spotřebujete bohatou úrodu ze zahrádky. Vyzkoušejte si tento snadný recept podle úvodního videopostupu.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky