Jak snadno odstopkovat rybíz. Video vás naučí rychlý postup odstraňování stopek oblíbeného ovoce
Rybíz je letní ovoce oblíbené pro svou lehce kyselou chuť a široké spektrum využití. Rybíz se snadno pěstuje v našich zahradách, je nenáročný a ceněný pro vysoký obsah vitaminů a výrazné želírovací schopnosti, které se uplatní při výrobě marmelád.
Plody rybízu mají skvělou chuť a jsou plné látek důležitých pro naše tělo. Ať už máte rybíz červený, bílý nebo černý, je vhodné jej trhat se stopkou, aby déle vydržel a neodtékala z něho předčasně šťáva. Odstranění stopek může být náročné, neboť musíme každou kuličku trhat od stonku zvlášť. Nebo to jde i jinak?
- 1. způsob: Pomocí vidličky oddělujeme jednotlivé kuličky rybízu tahem dolů od stopky.
- 2. způsob: Stopku protáhneme otvorem v cedníku a zatáhneme. Kuličky zůstanou v cedníku a můžeme je rovnou opláchnout.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rybízová sezóna
Rybíz je skvělým ovocem pro různé kulinářské experimenty díky své sladkokyselé chuti. V letních měsících je rybíz výbornou surovinou pro přípravu dezertů, sirupů i skvělých marmelád a dokáže ochutit i ozdobit nápoje, kaše i jogurty. Pokud jej máte nadbytek, nezapomeňte rybíz zamrazit, ať si jej můžete užívat po celý rok. Jestli jste skuteční milovníci rybízu, vyzkoušejte jej dát i pod maso nebo ke svíčkové omáčce tak, že jej zavaříte na způsob brusinek.
Prozradíte nám, jaké jsou vaše oblíbené recepty s rybízem, které vám zpestřují letní dny?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Banana split
Přidáno před 8 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 21 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 22 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit brusinky z rybízu. Oblíbenou zavařeninu podáváme především ke svíčkové omáčce, ale hodí se i pod maso a do guláše
7 skvělých receptů na rybízové dobroty. Výborně chutnají a hodí se i na slavnostní příležitosti
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma rybíz. Jak ho nejlépe zpracovat a na co všechno se dá využít
Komentáře