Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová kaše představuje levnou a sytou přílohu, která je navíc velmi snadná na přípravu. Pokud klasické hrachovce neholdujete, zkuste ji pomocí několika ingrediencí ochutit jinak, než jste zvyklí. Určitě si pochutnáte.

Hrachová kaše je skvělou rychlovkou, pokud však namočíte hrách zavčas. Následná příprava je velmi snadná a neskutečně rychlá. Pokud byste však rádi hrachovou kaši ozvláštnili či vylepšili, poradíme vám, jaké ingredience k tomu nejlépe zvolit.

Jak vylepšit hrachovou kaši

Hrachovou kaši můžete ochutit kořením, bylinkami, ale také vývarem, máslem nebo smaženou cibulí. Vyberte si, na jakou kombinaci surovin máte chuť, a směle do toho.

  1. Hrách povařte s bylinkami a kořením - použít můžete divoké koření, saturejku, majoránku nebo například libeček. Hrách solte až po změknutí.
  2. Pokud toužíte po plné chuti, uvařte hrách v masovém či zeleninovém vývaru.
  3. Muškátový oříšek dodá hrachové kaši zajímavý šmrnc, zatímco libeček zvýrazní chuť natolik, že ji poté nemusíte nijak výrazně solit.
  4. K dochucení můžete použít prolisovaný česnekvyškvařenou slaninu, ale i máslo nebo smetanu, která kaši krásně zjemní a dodá jí jemně sladký nádech.
  5. Přidat můžete také osmaženou a poté rozmixovanou cibuli. Kaši tak lehce zahustíte a zároveň skvěle dochutíte.

Ať už se rozhodnete pro jakékoliv vylepšení, nezapomeňte servírovanou kaši posypat smaženou cibulkou, která jí dodá nezaměnitelný ráz. Při servírování pak podávejte společně se sterilovanými okurky, případně s nakrájeným chlebem.

Připravíte si hrachovou kaši s cibulkou a uzeným, klobásou nebo s volským okem?

Komentáře

Další tipy a triky