Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buďte jako princezna na hrášku a oceňte tuto luštěninu

Buďte jako princezna na hrášku a oceňte tuto luštěninu

O luštěninách se často mluví záporně, a to ve spojitosti s nadýmáním. To pozitivní a snad i všeobecně známé je, že luštěniny jsou velmi zdravé a v našem jídelníčku by proto neměly chybět. Takový hrách je nenáročný na pěstování, uchovávání i na přípravu, navíc má nasládlou chuť, a tak chutná i dětem.

Polévky obsahující hrách

Tou nejtypičtější je hrachová polévka, která dovede krásně zahřát i zasytit. Hrách obsahuje také luštěninová a krásně barevná hrstková polévka. Hrách je ale možné přidat také třeba do mrkvového krému nebo do zeleninového vývaru.

Hrachová kaše

Strašák školních jídelen by nemusel být strašákem, a snad už mnohde ani není. Stačí kaši trochu vylepšit a hned je z ní oblíbené jídlo. Pokud hrách rozmixujete, je kaše zase jiná, lákavě jemná.

Více

1 2

Další témata

Další recepty