Buďte jako princezna na hrášku a oceňte tuto luštěninu
O luštěninách se často mluví záporně, a to ve spojitosti s nadýmáním. To pozitivní a snad i všeobecně známé je, že luštěniny jsou velmi zdravé a v našem jídelníčku by proto neměly chybět. Takový hrách je nenáročný na pěstování, uchovávání i na přípravu, navíc má nasládlou chuť, a tak chutná i dětem.
Polévky obsahující hrách
Tou nejtypičtější je hrachová polévka, která dovede krásně zahřát i zasytit. Hrách obsahuje také luštěninová a krásně barevná hrstková polévka. Hrách je ale možné přidat také třeba do mrkvového krému nebo do zeleninového vývaru.
Hrachová kaše
Strašák školních jídelen by nemusel být strašákem, a snad už mnohde ani není. Stačí kaši trochu vylepšit a hned je z ní oblíbené jídlo. Pokud hrách rozmixujete, je kaše zase jiná, lákavě jemná.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Přidáno před 1 hodinou
Čalamáda z cuket a paprik
Přidáno před 4 hodinami
Salát z červené řepy s kozím sýrem a ořechy
Přidáno před 5 hodinami
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Přidáno před 8 hodinami
Salát s kadeřávkem a ricottou
Přidáno před 9 hodinami
Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Přidáno 16. 9. 2024 15:16
Přečtěte si Zobrazit více
Holandský tygří chléb je křupavý a ještě vás dostane svým vzhledem. Takhle jednoduše se dělá
Jak urychlit dozrávání rajčat? Je potřeba keře pravidelně zaštipovat, zastaví se tak růst, ale posílí se plody
Psí polévka – tradiční pokrm Kimů a Stalinovy šestihodinové večeře. Jak jedli světoví diktátoři?