Jak zjemnit rajskou omáčku smetanou? Snadným postupem získá na krémovosti
Omáčkami je naše kuchyně proslulá. Konečné dochucení smetanou omáčku dokonale zjemní. Lze použít čtyři druhy smetany: na vaření, ke šlehání, kysanou či rostlinnou. Jejich použití záleží na preferenci nebo zásobách.
Rajskou omáčku většinou vaříme z protlaku nebo čerstvých a vyzrálých plodů. Zahustíme ji jíškou a ochutíme výrazným kořením. Po zjemnění smetanou bude lákavá hlavně s plněnými paprikami nebo masovými kuličkami. Ti, kdo dbají na štíhlou linii, mohou použít smetanu na vaření nebo tu rostlinnou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zjemnit rajskou omáčku smetanou
Použít smetanu do omáčky je velmi jednoduché. Smetanu vlijte do hotové omáčky a nechte přejít varem. Poté odstavte a můžete podávat. Takto postupujte u smetany na vaření, ke šlehání nebo té rostlinné. Velmi lahodná omáčka vznikne při použití zakysané smetany. Aby se v omáčce nesrazila, je nutno postupovat jinak než u zbylých druhů.
Plněné papriky můžete připravit podle našeho videoreceptu a na závěr omáčku zjemnit přidáním smetany podle vaší chuti.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kam se hodí která smetana. Potřebujeme ji k zapékání, do omáček i polévek. Poradíme, jakou zvolit, aby se pokrm nesrazil
Desatero na téma smetana a šlehačka: Jak se od sebe liší a v čem jsou stejné
Rajskou omáčku můžete uvařit i z čerstvých rajčat. Využijte postup podle našich babiček
Komentáře