Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčkami je naše kuchyně proslulá. Konečné dochucení smetanou omáčku dokonale zjemní. Lze použít čtyři druhy smetany: na vaření, ke šlehání, kysanou či rostlinnou. Jejich použití záleží na preferenci nebo zásobách.

Rajskou omáčku většinou vaříme z protlaku nebo čerstvých a vyzrálých plodů. Zahustíme ji jíškou a ochutíme výrazným kořením. Po zjemnění smetanou bude lákavá hlavně s plněnými paprikami nebo masovými kuličkami. Ti, kdo dbají na štíhlou linii, mohou použít smetanu na vaření nebo tu rostlinnou. 

Jak zjemnit rajskou omáčku smetanou

Použít smetanu do omáčky je velmi jednoduché. Smetanu vlijte do hotové omáčky a nechte přejít varem. Poté odstavte a můžete podávat. Takto postupujte u smetany na vaření, ke šlehání nebo té rostlinné. Velmi lahodná omáčka vznikne při použití zakysané smetany. Aby se v omáčce nesrazila, je nutno postupovat jinak než u zbylých druhů.

Plněné papriky můžete připravit podle našeho videoreceptu a na závěr omáčku zjemnit přidáním smetany podle vaší chuti.

Komentáře

Další tipy a triky