Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka je česká klasika, která má tisíc podob

Rajská omáčka je česká klasika, která má tisíc podob

Rajská omáčka je jedna z omáček, které se považují za tradiční české. Každá rodina či každý kuchař má svou vlastní variantu, takže výsledná omáčka se často dost liší. Někdo ji vaří z protlaku, jiný z čerstvých rajčat, někdo dochucuje octem a cukrem, někdo má raději hustější. Samostatnou kapitolou je potom příloha (těstoviny, knedlík či rýže) a použité maso (hovězí plátek, plněná paprika, masové koule a další).

Recepty na rajskou omáčku

Cílem většiny kuchtíků je, aby rajská chutnala jako ta poctivá od babičky. Aby byla rajská omáčka dokonalá, chce to jen trochu cviku a odvahu experimentovat, například přidáním perníku

Co k rajské omáčce

Velmi často se rajská omáčka připravuje s plněnými paprikami. Jednodušší a rychlejší jsou však masové koule, které lze uvařit přímo v omáčce, nebo upéct v troubě. Téměř zcela bez práce je uvařený plátek kvalitního hovězího.

 

Více

1 2

Další témata

Další recepty