Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaké maso použít na hovězí vývar, aby měl sílu? Dobře zvolené maso je základ
Zdroj: Pixabay

Na co kterou část hovězího masa použít může být nejen pro začínající kuchaře pěkně zapeklitý oříšek. Možná jste už pár hovězích vývarů vařili, ale nebylo to ono. Výběr správného masa je klíčový a důležitou roli hrají i další faktory.

Na chutný a silný vývar potřebujete nejen maso, ale i kosti. Zejména morková kost dodá vývaru něco navíc, a to především cenné živiny a plnější chuť. Projděte si s námi krátké tipy, jaké části hovězího masa využít.

Ideální maso na hovězí vývar

Nejprve se zamyslete nad samotným zdrojem hovězího masa. Ekologický chov skotu je čím dál rozšířenější, což je velká výhra nejen pro životní prostředí, ale i pro naše zdraví - nemluvě o tom, že rozdíl poznáte i na chuti samotného masa ve vývaru.

  1. Najděte si lokálního farmáře, který se věnuje produkci bio hovězího masa, a odebírejte ho od něj podle potřeby. Nemáte-li tuto možnost, skvělou alternativou je nákup masa prostřednictvím různých online portálů.
  2. Máte-li vybraný kvalitní zdroj, je dobré vědět, po jaké části masa se shánět, pokud z něj chceme uvařit vydatný hovězí vývar. Nejsnadněji seženete hovězí žebra, která mají ideální poměr masa a kostí, což je pro kvalitní vývar klíčové.
  3. Dále na vývar můžete využít hovězí přední, a to zejména krk a hrudí. Méně časté je využití oháňky, která bývá méně dostupná.
  4. Nyní už víte, jaké maso je na silný a poctivý vývar ideální, a proč je důležitý jeho zdroj a kvalita. Maso a kosti před vložením do hrnce důkladně umyjte a nechcete-li mít vývar příliš mastný, okrájejte přebytečný tuk.

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky patří k neodmyslitelným pokrmům tradiční české kuchyně. Vyzkoušejte ho podle videonávodu a vychutnejte si poctivý vývar i oblíbené játrové knedlíčky zároveň.

Přejeme pevné zdraví a dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky