Na chutný a silný vývar potřebujete nejen maso, ale i kosti. Zejména morková kost dodá vývaru něco navíc, a to především cenné živiny a plnější chuť. Projděte si s námi krátké tipy, jaké části hovězího masa využít.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ideální maso na hovězí vývar
Nejprve se zamyslete nad samotným zdrojem hovězího masa. Ekologický chov skotu je čím dál rozšířenější, což je velká výhra nejen pro životní prostředí, ale i pro naše zdraví - nemluvě o tom, že rozdíl poznáte i na chuti samotného masa ve vývaru.
- Najděte si lokálního farmáře, který se věnuje produkci bio hovězího masa, a odebírejte ho od něj podle potřeby. Nemáte-li tuto možnost, skvělou alternativou je nákup masa prostřednictvím různých online portálů.
- Máte-li vybraný kvalitní zdroj, je dobré vědět, po jaké části masa se shánět, pokud z něj chceme uvařit vydatný hovězí vývar. Nejsnadněji seženete hovězí žebra, která mají ideální poměr masa a kostí, což je pro kvalitní vývar klíčové.
- Dále na vývar můžete využít hovězí přední, a to zejména krk a hrudí. Méně časté je využití oháňky, která bývá méně dostupná.
- Nyní už víte, jaké maso je na silný a poctivý vývar ideální, a proč je důležitý jeho zdroj a kvalita. Maso a kosti před vložením do hrnce důkladně umyjte a nechcete-li mít vývar příliš mastný, okrájejte přebytečný tuk.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky patří k neodmyslitelným pokrmům tradiční české kuchyně. Vyzkoušejte ho podle videonávodu a vychutnejte si poctivý vývar i oblíbené játrové knedlíčky zároveň.
Komentáře