Chyby během přípravy bramboráků z cukety: Pozor na slupku i na řídké těsto
Námi milované bramboráky se dají připravit i z cukety, což v letních měsících, kdy je cuket velký přebytek, jistě oceníme. Zásadní však je vyhnout se chybám, které by naši snahu zhatily. Vybrali jsme pro vás ty nejčastější.
Cuketové bramboráky, známé jako cukeťáky, jsou vyloženě letní pochoutkou. Pochutnávat si na nich lze ihned po jejich usmažení či upečení, stejně tak chutné jsou i vychladlé. Stačí nechybovat při jejich přípravě a úspěch máte zajištěn.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby v přípravě cuketových bramboráků
S našimi tipy se vyhnete zbytečným chybám a připravíte si lahodné cukeťáky:
- Malé cukety loupat nemusíte, ovšem ty větší nebo přerostlé ano. Většinou mívají příliš tvrdou slupku, která by kazila chuť celého bramboráku.
- Neodstraněná semínka z přerostlých kusů vám opravdu nebudou v plackách chutnat. Proto cukety podélně rozřízněte a semínka pomocí lžíce odstraňte.
- Řídké těsto? Nastrouhanou cuketu osolte a nechte "vypotit", abyste se zbavili přebytečné tekutiny, kvůli které byste jen stěží dosáhli správné konzistence.
- Tvarované placky nedělejte příliš vysoké, aby se dobře propekly a smažte je na středním plamenu, aby nenasákly mnoho oleje kvůli nízké teplotě, nebo naopak nebyly na povrchu hotové, zatímco uvnitř syrové, a to kvůli teplotě příliš vysoké.
- Nejsou vaše cukeťáky křupavé tak, jak jste si představovali? Zkuste místo hladké mouky použít mouku hrubou, případně strouhanku, a smažte je na sádle.
Nejlepší jsou pak bramboráky z kombinace cukety a brambor, kdy cuketa zajistí jejich dokonalou šťavnatost, zatímco brambory zase křupavost. I bez brambor jsou však výtečné, přesvědčte se sami, jak je příprava cuketových bramboráků snadná:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Na čem smažit bramboráky? Jedině na sádle budou chutnat jako ty od babičky
Co dělat s přerostlou velkou cuketou? Jak si s ní nejlépe poradit? Vyzkoušejte oblíbené recepty na její zpracování
Přerostlá cuketa? Poradíme, jak ji připravit k dalšímu zpracování. Výhodou je její delší trvanlivost
Komentáře