Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaký tuk je nejvhodnější ke smažení masa? Správným výběrem docílíte lahodné chuti
Zdroj: Freepik, wirestock

Kuchyň zamořená zápachem přepáleného tuku a maso, které ztratilo svou chuť, ale i šťavnatost. Tak vypadá mnoho českých kuchyní. Vzepřete se zažitým omylům ve světě jídla a začněte smažit maso na správném tuku.

Maso tuhé jako podrážka, navíc bez chuti a hlavně bez šťavnatosti - to není nic, co bychom chtěli na svých talířích pravidelně vídat. A právě proto se zamyslete nad tím, jaký tuk ke smažení masa používáte, a jestli je opravdu vhodnou volbou.

Jaký tuk (ne)používat ke smažení masa

Nejpoužívanější jsou oleje, které nemusí být vhodné k delšímu setrvání na rozpálené pánvi, nebo mají relativně nízký kouřový bod. Ani máslo však není zrovna vhodné.

Příprava přepuštěného másla není nikterak složitá, stačí máslo při nízké teplotě zahřívat a sbírat vzniklou pěnu na hladině - sražené bílkoviny. Poté ho stačí přecedit přes sítko s plátýnkem do sklenic a je hotovo. Přípravou vás provede videonávod:

Komentáře

Další tipy a triky