Čím ochutit houby? Poradíme, které koření báječně zvýrazní jejich chuť
My, Češi, jsme národ vášnivých houbařů a během sezóny je sběr hub naší nejoblíbenější činností. Tyto nasbírané klenoty jsou v kuchyni velmi všestranné a mnoha pokrmům dodají báječnou vůni i chuť.
Houby jsou v českých pokrmech velmi oblíbené, můžeme je připravovat různými způsoby včetně vaření, dušení a grilování, případně je obalovat v trojobalu jako řízek. Lahodně chutnají v omáčkách, v polévkách a také ve spojení s těstovinami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím ochutit houby
Při dochucování hub máte hned několik možností, ale přesto platí, že méně je někdy více.
- Nejčastěji používaným kořením je kmín. Zvolit můžete buď drcený nebo celý.
- Dalším v pořadí je mletý pepř, který dodá houbám jemnou pikantnost.
- Nepřekonatelnou vůni i chuť dodá houbám česnek, a to jak čerstvý, tak i sušený.
Pojďte si připravit lahodnou houbovou smaženici podle rychlého videonávodu. Tento oblíbený pokrm je během chviličky hotový a zaručeně si na něm pochutná každý strávník.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře