Houbový pekáček

hosta Kuchařka: hosta

Soutěžní recept. Přidejte fotku a vyhrajte.

Houby 51 názorů

Suroviny

hříbků (podhříbky - přiměřené množství pevných hub, ne žádné měkké babky nebo kačenky - podle velikosti pekáčku)
5 dkg anglické slaniny (nebo debrecínské slaniny)
sůl
kmín
3 stroužky česneku
grilovací koření (podle vlastní chuti)
trošku másla
smetana ke šlehání (150-200 ml)
Recept si zatím oblíbilo 45 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a podélně rozkrojené zdravé pevné houby operete, v misce posolíte a posypete kořením (na mokrých houbách lépe drží).

  2. Přímo v pekáčku (nebo na pánvi) na másle osmažíte na kostičky nakrájenou slaninu, na ni navrstvíte houby, podle uvážení ještě dokořeníte, proložíte nakrájeným česnekem a zalijete smetanou. To je vše.

  3. V troubě vyhřáté na cca 180-200°C nepřikryté vám za dobu nejdéle do hodiny vznikne neskutečná dobrota. Můžete jíst s bramborem nebo s pečivem.

Poznámka

Tento recept v posledních dnech koluje mailovou poštou, autorka má pravdu :))) - je to lahoda. Navíc údajný autor receptu, o kterém se zmiňuje, je můj bývalý spolužák ze základní školy - jak je ten svět malý :)))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 661 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbový pekáček

  • zdenka.s zdenka.s

    Dnes jsme měli k obědu, manžel nejdřív divně koukal,co to je ,a pak si přidával a moc
    mu chutnalo.Dělala jsem z kozáků a mladých klouzků a navíc i trochu houbového koření . A se slaninou osmahla cibuli na proužky. Dobré to bylo :yes:

    Odpovědět

  • evík evík

    Dnes jsem pekla tento pekáček a moje hodnocení je na véééélikou jedničku. Přidala jsem také syrové brambory. Je to baštička.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Jóó, houbový pekáček, to je bomba - já to vylepšila ještě tím, že jsem k těm houbám vrazila i ty brambory - nemá to chybu, fakt vynikající jednoduchý recept;-):yes::-p

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Úžasný pohled :yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    hosta: to je mi jasný:-))

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    maris: oboje má stejné místo nálezu:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    hosta: provokovat houbama - to vám jde - oběma:-//;-):-)):-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Přidávám aktuální letošní fotku - tentokrát bez smetany, jen pečené s kořením a rozmarýnem

    Odpovědět

  • Hajha Hajha(neregistrovaná)

    je to moc dobré, houby jsme zamrazili a tu dobrotu si dopřáváme i v zimě.:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    ludva::-D:-D my také, my také:-))

    Odpovědět

  • ludva ludva(neregistrovaná)

    moc dobré letos bylo hodně hřibu tak jsme moc pochutnali

    Odpovědět

  • ludva ludva(neregistrovaná)

    moc dobré letos bylo hodně hřibu tak jsme moc pochutnali

    Odpovědět

  • JitkaS JitkaS

    Receptík začíná být zase aktuální:-D Vytiskla jsem si ho a beru na dovolenou:-)) snad nějakou tu houbu najdeme :yes:

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    spagetka: Aha, sbírám, díky. Určitě bych je tam šoupla, ale jen mladší ročníky. :-))
    varilamyskakasicku: Chce to, aby všechny použité houby neměly měkké to, co je zespodu klobouku. Dala jsem ryzce smrkové, šly by určitě i holubinky, ale ty padly pod maso. :-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

1 2 3 4

Tématické fráze: houbový pekáč houbovec recept houbové recepty recepty s houbami recept houbovec houby v pekáčku houbový pekáč recept houba dutonožka recept houby houbovypekaček recept na houby dutonožka houbovej pekáček dutonožka recept houbařský pekáček dutonožka recepty pekáček z hub hobový pekáček pekacek hribový pekáček

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít