Houbový pekáček

Suroviny

hříbků (podhříbky - přiměřené množství pevných hub, ne žádné měkké babky nebo kačenky - podle velikosti pekáčku)
5 dkg anglické slaniny (nebo debrecínské slaniny)
sůl
kmín
3 stroužky česneku
grilovací koření (podle vlastní chuti)
trošku másla
smetana ke šlehání (150-200 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a podélně rozkrojené zdravé pevné houby operete, v misce posolíte a posypete kořením (na mokrých houbách lépe drží).

  2. Přímo v pekáčku (nebo na pánvi) na másle osmažíte na kostičky nakrájenou slaninu, na ni navrstvíte houby, podle uvážení ještě dokořeníte, proložíte nakrájeným česnekem a zalijete smetanou. To je vše.

  3. V troubě vyhřáté na cca 180-200°C nepřikryté vám za dobu nejdéle do hodiny vznikne neskutečná dobrota. Můžete jíst s bramborem nebo s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Tento recept v posledních dnech koluje mailovou poštou, autorka má pravdu :))) - je to lahoda. Navíc údajný autor receptu, o kterém se zmiňuje, je můj bývalý spolužák ze základní školy - jak je ten svět malý :)))

Komentáře k receptu Houbový pekáček

  • oring oring

    Dnes udělán podruhé a to s využitím rad v komentářích. Použil jsem 1/2kg hlívy a 1/2kg žampionů. K tomu dle doporučení zde cibuli i česnek a vloženy kousky syrových brambor(1kg). Jako koření - aztecké. Opět výborné a z hub, které se dají koupit kdykoli. Pečeno v pekáčku na 180°C 1.hodinu přiklopené a pak se zálivkou šlehačkou ještě odklopené 30min. Na 150°C. <3

    Odpovědět

  • babijaru babijaru

    je to úžasné, dělám už dlouho, ale bez česneku a dávám hodně cibule na proužky, která má pak vynikající chuť s tou smetanou a houbami:-)

    Odpovědět

  • Pajato Pajato

    ja taky k tomu vrazila syrove platky brambor a navrch jsem polozila platky krkovicky... vse z jednoho pekacku.... bylo mnam !!! :-K

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Dnes jsme měli k obědu, manžel nejdřív divně koukal,co to je ,a pak si přidával a moc
    mu chutnalo.Dělala jsem z kozáků a mladých klouzků a navíc i trochu houbového koření . A se slaninou osmahla cibuli na proužky. Dobré to bylo :yes:

    Odpovědět

  • evík evík

    Dnes jsem pekla tento pekáček a moje hodnocení je na véééélikou jedničku. Přidala jsem také syrové brambory. Je to baštička.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Jóó, houbový pekáček, to je bomba - já to vylepšila ještě tím, že jsem k těm houbám vrazila i ty brambory - nemá to chybu, fakt vynikající jednoduchý recept;-):yes::-p

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Úžasný pohled :yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    hosta: to je mi jasný:-))

    Odpovědět

  • hosta hosta (autorka receptu)

    maris: oboje má stejné místo nálezu:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    hosta: provokovat houbama - to vám jde - oběma:-//;-):-)):-D

    Odpovědět

  • hosta hosta (autorka receptu)

    Přidávám aktuální letošní fotku - tentokrát bez smetany, jen pečené s kořením a rozmarýnem

    Odpovědět

  • Hajha Hajha(neregistrovaná)

    je to moc dobré, houby jsme zamrazili a tu dobrotu si dopřáváme i v zimě.:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta (autorka receptu)

    ludva::-D:-D my také, my také:-))

    Odpovědět

  • ludva ludva(neregistrovaná)

    moc dobré letos bylo hodně hřibu tak jsme moc pochutnali

    Odpovědět

  • ludva ludva(neregistrovaná)

    moc dobré letos bylo hodně hřibu tak jsme moc pochutnali

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: houbový pekáč houbovec recept houbové recepty recepty s houbami recept houbovec houby v pekáčku houbový pekáč recept recept houby houba dutonožka houbovypekaček recept na houby dutonožka houbovej pekáček dutonožka recept houbařský pekáček dutonožka recepty pekacek pekáček z hub hobový pekáček hribový pekáček