Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový pekáček

Jednou z nejtradičnějších surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Díky deštivému počasí houby pořád rostou, tak si skočte pro košík hříbků a připravte si lahodný pekáček.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min

65 min (65 min příprava)

16. 9. 2013 19:51

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 747 kJ / 417 kcal
Bílkoviny3,01 g
Tuky42,08 g
Vláknina0,63 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 804 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy6,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept v posledních dnech koluje mailovou poštou, autorka má pravdu :))) - je to lahoda. Navíc údajný autor receptu, o kterém se zmiňuje, je můj bývalý spolužák ze základní školy - jak je ten svět malý :)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Simona Skolakova

12. 7. 2021 20:16

Zdenka1: Zdeni věřím,že je to dobrota,zatím jsem neměla možnost vyzkoušet,chybí mi ty houbičky:-(:-K

Zdenka1

12. 7. 2021 19:59

Skvělý recept<3, doporučuji vyzkoušet:yes:. K hříbkům jsem přidala ještě osmaženou cibulku. Rodinka si moc pochvalovala:yes::-K

oring

30. 3. 2021 12:37

Dnes udělán podruhé a to s využitím rad v komentářích. Použil jsem 1/2kg hlívy a 1/2kg žampionů. K tomu dle doporučení zde cibuli i česnek a vloženy kousky syrových brambor(1kg). Jako koření - aztecké. Opět výborné a z hub, které se dají koupit kdykoli. Pečeno v pekáčku na 180°C 1.hodinu přiklopené a pak se zálivkou šlehačkou ještě odklopené 30min. Na 150°C. <3

babijaru

18. 9. 2020 14:09

je to úžasné, dělám už dlouho, ale bez česneku a dávám hodně cibule na proužky, která má pak vynikající chuť s tou smetanou a houbami:-)

Pajato

15. 9. 2020 08:12

ja taky k tomu vrazila syrove platky brambor a navrch jsem polozila platky krkovicky... vse z jednoho pekacku.... bylo mnam !!! :-K

zdenka.s

13. 9. 2017 18:45

Dnes jsme měli k obědu, manžel nejdřív divně koukal,co to je ,a pak si přidával a moc
mu chutnalo.Dělala jsem z kozáků a mladých klouzků a navíc i trochu houbového koření . A se slaninou osmahla cibuli na proužky. Dobré to bylo :yes:

evík

12. 9. 2017 12:40

Dnes jsem pekla tento pekáček a moje hodnocení je na véééélikou jedničku. Přidala jsem také syrové brambory. Je to baštička.:yes::yes::yes:

Jitka

14. 12. 2015 06:30

Jóó, houbový pekáček, to je bomba - já to vylepšila ještě tím, že jsem k těm houbám vrazila i ty brambory - nemá to chybu, fakt vynikající jednoduchý recept;-):yes::-p

mika59

30. 9. 2015 19:59

Úžasný pohled :yes::yes:

maris

30. 9. 2015 18:51

hosta: to je mi jasný:-))

hosta

30. 9. 2015 18:50

maris: oboje má stejné místo nálezu:-D

maris

30. 9. 2015 18:49

hosta: provokovat houbama - to vám jde - oběma:-//;-):-)):-D

hosta

30. 9. 2015 18:40

Přidávám aktuální letošní fotku - tentokrát bez smetany, jen pečené s kořením a rozmarýnem

Hajha

8. 4. 2015 20:35

je to moc dobré, houby jsme zamrazili a tu dobrotu si dopřáváme i v zimě.:yes:

hosta

9. 11. 2014 19:10

ludva::-D:-D my také, my také:-))

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houbový pekáč houbovec recept houbové recepty recepty s houbami recept houbovec houby v pekáčku houbový pekáč recept recept houby houba dutonožka houbovypekaček recept na houby dutonožka houbovej pekáček dutonožka recept houbařský pekáček dutonožka recepty pekacek pekáček z hub hobový pekáček hribový pekáček

Suroviny: houba hřib, slanina anglická, sůl, kmín celý, česnek, koření grilovací, máslo, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Houbový pekáček

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DxDx