Kuřecí řízek s bramborovou kaší

lenka Kuchařka:

Pro začátečníky 13 názorů

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

Kuřecí řízky chlazené
Nyní v akci
sůl
pepř
2 vajíčka
Nyní v akci
hladká mouka
strouhanka
ztužený tuk -Lukana
brambory
sůl
máslo nebo Ramu
hrníček předem ohřátého mléka
mražená zeleninová směs podle vaší chuti
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízek, nejlépe chlazený, opláchneme, naklepeme, osolíme a obalíme nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Na tuku, používám ztužený tuk Lukana, který je už rozpálený, smažíme řízky po obou stranách.

  2. Na bramborovou kaši si uvaříme hodně doměkka brambory. Slijeme vodu a do připraveného robota nasypeme. K bramborám přidáme dva plátky másla nebo Ramy, osolíme a přilijeme hrníček horkého mléka a rozmixujeme. Když tam nalijeme studené mléko, tak se brambory mixují, ale nenašlehají.

  3. Jako přílohu jsem lehce osmažila mraženou zeleninu s kukuřicí a lusky.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí řízek s bramborovou kaší

1

Přidat komentář

Další inspirace

Podobné recepty

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo