Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové kung pao se nepřipravuje z kuřecího masa, ale z různých druhů zeleniny
Zdroj: Iva Jechová

Kung pao je pikantní pokrm z marinovaných surovin, pocházející ze Sečuánu. Klíčovou složkou je sečuánský pepř, chilli, zázvor, arašídy, česnek a sójová omáčka. Kung pao se nejčastěji připravuje z kuřecího masa.

Kung pao si mohou dopřát nejen lidé, co právě nemají po ruce maso, ale klidně i vegetariáni, kteří živočišné produkty odmítají. Vhodnou náhradou masa je zde zelenina, kterou lze velmi dobře připravit s rýží jako hlavní jídlo.

Jak připravit omáčku na květákové kung pao

Připravíme si směs, ve které budeme zeleninu marinovat:

Všechny ingredience svaříme do husté omáčky. Pokud některou ze surovin nemáme doma, nahradíme ji podobným výrobkem.

Jak připravit květákové kung pao

Květák rozebereme na růžičky a nasypeme do olejem vytřeného pekáčku. Přidat k němu můžeme kousky brokolice, kolečka mrkve, hranolky kedlubny, cibuli a česnek. Zeleninu osolíme, opepříme a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 15 minut. Po této době vyndáme pekáček, na zeleninu nalijeme omáčku a pečlivě vše promícháme. Pekáč vložíme zpět do trouby a pečeme, dokud není zelenina červená a šťáva hustá jako med. Kung pao podáváme s rýží, kterou můžeme dochutit kořením kari.

Pokud jste přece jen milovníci masa a rádi si ho v asijských jídlech dopřejete, přinášíme vám ve videu návod na přípravu pokrmu kung pao z kuřecích prsíček:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli