Květákové kung pao se nepřipravuje z kuřecího masa, ale z různých druhů zeleniny
Kung pao je pikantní pokrm z marinovaných surovin, pocházející ze Sečuánu. Klíčovou složkou je sečuánský pepř, chilli, zázvor, arašídy, česnek a sójová omáčka. Kung pao se nejčastěji připravuje z kuřecího masa.
Kung pao si mohou dopřát nejen lidé, co právě nemají po ruce maso, ale klidně i vegetariáni, kteří živočišné produkty odmítají. Vhodnou náhradou masa je zde zelenina, kterou lze velmi dobře připravit s rýží jako hlavní jídlo.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit omáčku na květákové kung pao
Připravíme si směs, ve které budeme zeleninu marinovat:
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíci medu nebo třtinového cukru
- 1 lžíci jablečného octa
- 1 nasekanou chilli papričku
- 1 hrst nasekaného koriandru
- 3 stroužky nastrouhaného česneku
- 1/2 lžičky bramborového škrobu
- 1 hrst vyloupaných arašídů
- špetka sečuánského pepře
Všechny ingredience svaříme do husté omáčky. Pokud některou ze surovin nemáme doma, nahradíme ji podobným výrobkem.
Jak připravit květákové kung pao
Pokud jste přece jen milovníci masa a rádi si ho v asijských jídlech dopřejete, přinášíme vám ve videu návod na přípravu pokrmu kung pao z kuřecích prsíček:
Komentáře