K čemu je Solamyl, bramborový škrob: Rady a tipy pro jeho využití
Solamyl je obchodní název pro čistý bramborový škrob. Používá se k zahuštění omáček a ovocných rozvarů, v orientální kuchyni, v cukrařině a jako pojivo místo strouhanky v mletém mase. Neobsahuje lepek.
Bramborový škrob má po tepelné úpravě čirou barvu a velice jemnou konzistenci - na rozdíl od mouky. Jeho použití je opravdu všestranné - a to nejen při vaření a pečení, ale například při mytí oken nebo nádobí.
K čemu se používá bramborový škrob
Své využití najde převážně v kuchyni:
- K zahuštění polévek, omáček a při nakládání masa do marinády. V orientální kuchyni má své nepostradatelné místo. Používá se jako pojivo do karbanátků, sekané a jiných masových směsí.
- Ve sladké kuchyni je škrob součástí pudinků, ovocných omáček nebo dření. Přidává se do bílkového sněhu při výrobě krémů, kokosek a sněhových pusinek. Nahrazujeme jím část mouky v moučnících a pečivu.
- Bramborový škrob můžeme nahradit kukuřičným škrobem, rýžovou moučkou nebo pudinkovým práškem. Všechny škroby zjemní koláče a zahustí koláčové náplně.
Jak využít Solamyl při přípravě orientálního jídla se můžete podívat v našem videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 5 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 18 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
K čemu se hodí vepřová bránice? Poradíme, jak využít neprávem opomíjenou surovinu
Komentáře