Květákové kung pao
Využijte první sklizené tuzemské čerstvé květáky na přípravu jednoduchého zeleninového jídla. Zkuste je připravit méně tradičně, s akcentem asijské kuchyně. Suroviny jsou dostupné a příprava je velmi rychlá a snadná.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 080 kJ / 497 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,97 g |
Tuky | 27,81 g |
Vláknina | 1,97 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,73 g |
Sůl | 11,21 g |
Sacharidy | 55,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebraný na malé růžičky krátce cca 3 minuty povaříme v osolené vodě, slijeme propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V misce obalíme růžičky ve směsi kokosového mléka a sójové omáčky tamari. Dobře protřepeme, aby se všechny růžičky obalily.
Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej, růžičky poprášíme solamylem a obalené opečeme v pánvi ze všech stran dozlatova. Zatím v malé mističce smícháme z uvedených surovin omáčku.
Krok 3: K opečenému květáku na pánvi přidáme sezamový olej, nasekaný česnek, zázvor, chilli, bílou nasekanou část cibulek a necháme rozvonět.
Krok 4: Přilijeme omáčku, dle potřeby podlijeme 2-3 lžícemi vody, vše promícháme a zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaného ve lžíci vody. Dochutíme a necháme přejít varem.
Krok 5: Podáváme s rýží, posypané arašídy a zelenou natí cibulky a koriandru.
Zveřejněno 21. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákové kung pao
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2gY
Moje poznámka
Květákové kung pao
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2gY
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 7 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 8 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 13 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 18 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Oblíbený rybí salát podle ČSN: Vařené filé dodá jemnou chuť, zelenina s majonézou zase svěžest
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 7 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 7 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 7 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 8 hodinami
Holandské řízky
Milades před 9 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 11 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 12 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 13 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 14 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 15 hodinami
Suroviny:
květák,
sůl,
mléko kokosové,
solamyl,
olej olivový,
olej sezamový,
česnek,
zázvor čerstvý,
chilli paprika čerstvá,
omáčka sojová,
med,
ocet rýžový,
pepř mletý,
chilli paprika čerstvá,
koriandr,
cibulka jarní,
arašídy
Komentáře (6)