Kuřecí kung pao z letáku Albert

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: ani ne hodina 4 porce Drůbeží maso 32 názorů

Suroviny

3 lžíce sladšího bílého vína (ideálně saké, já dala Rulandské šedé)
3 lžíce kvalitní sójové omáčky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce solamylu(rozpuštěné ve dvou lžících vody (nechat min. půl hod. namáčet)
450 g kuřecích prsou (nakrájených na tenké nudličky)
2 lžičky octa
2 lžičky tmavého třtinového cukru
4 jarní cibulky (nakrájené na třetiny a pak každou tence nasekanou našikmo)
1 stroužek česneku
100–120 g arašíd (nesolených)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 61 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme marinádu: smícháme 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu.

  2. Do marinády naložíme kuřecí maso a důkladně do něj marinádu vetřeme.

  3. Necháme přiklopené v lednici cca 30 minut marinovat.

  4. Mezitím uděláme omáčku: v malé míse smícháme zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl. Přidáme ocet a třtinový cukr. Poté vmícháme i jarní cibulky, nožem rozmělněný nebo lisem prohnaný česnek a arašídy.

  5. Kuřecí maso zprudka opečeme na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, což trvá cca 15 minut. Přidáme omáčku, krátce provaříme do zhoustnutí. Podle potřeby dosolíme.

  6. Podáváme s jasmínovou rýží.

Poznámka

Zdroj: starší leták Albert, mírně upraveno.

Vím, že receptů na kung pao je tu dost, ale úplně stejný jsem nenašla. Tak snad nebude vadit, že jsem tento přidala. Třeba někoho inspiruje. My jsme si pochutnali. Moc :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 333 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí kung pao z letáku Albert

  • MilaH MilaH

    Tak takhle se spravne a jednoduse dela Cina!! Tech 15 minut na smazeni masa je ovsem prilis moc!! Opravdu jen, nez maso zbeli!! Ale ten ocet a cukr je v cinskem vareni dulezity; vyzvedne to chut! A nebojte se ty "smradlavy' rybi omacky!! Vubec nesmrdi rybou; je to neco jako u Vas Maggi! Kdyz jsem v Cinskem, Thaijskem nebo Vietnamskem restaurantu, vzdycky si o ni reknu na prichut!! Fish sauce (rybi stava) je ridka jako maggi a nic nezkazi!! Hustejsi je Oyster sauce (coz je asi cesky ustricova omacka, ktera se pouziva treba do Chinese Black Pepper Beef). Dalsi vyborne a rychle jidlo. Najdi si to na Google!! A to "marinovani " je dulezite! Vsimni si, ze uz vubec nepouzivaji sul!! A to masicko se pekne prolezi s tema stavama (rybi omackou, atd..) a i kureci prsa, ktery jsou vzdycky suchy, zestavnatej! Vsimni si, ze v cinskym jidle nikdy nepouzivaji kecup!! Coz jsem si vsimla u hodne receptu na Cinu u Vas v Cesku!! A proto si tam nikdy Cinu nedavam!! Omluv moji cestinu, ale uz 50 let ziju v Kanade a "Cinu" jim a i varim skoro tak dlouho!! Je to vlastne velice levne a zdrave a hlavne rychle vareni!


    Greneia:

    Odpovědět

  • Greneia Greneia

    Děkuji za jednoduchý receptík .. :-K akorát jsem našla zbytek naloženého bambusu a přidala dvě lžíce té jejich "fuj" rybí omáčky a je to dokonalé ... posílám :yes:

    Odpovědět

  • Magda Magda(neregistrovaná)

    Vyborne!! Diky za recept :-p

    Odpovědět

  • casino casino

    1974andrea:
    Líbíte se mi:yes: Konečně korektní odpověď:-)):-K
    V předchozím komentáři jsem se úzkostlivě vyhýbal zmínce o ingrediencích...
    Ale ten postup (mj., ale především to dlouhé restování) je zkrátka na levačku:no:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    casino:Už jsem psala níže, že recept zde uvedený je prostě Kung Pao od Alberta. Nikde není psáno, že je to originální recept. Těžko u nás vařit přesně podle originálu, když originál ingredience nejsou prostě u nás k sehnání. Omáčky a dochucovadla, které používají Číňani jsou přeci jen trochu jiné než u nás v Kauflandu;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    1974andrea: & spol. :-D
    Nemám žádné ambice učiti vás novým kouskům...:-D

    S "osvětou" cílím spíše na, blbými návyky ještě neposkvrněná, kuřátka s kuchařskou čepicí, která náhodou narazí na tento "skvost" z kuchyně Albertovy:-((
    Bylo by škoda kdyby setrvala v domnění, že právě POSTUP v tomto rcp uvedený je ten čínský. A když ještě třeba použijí přítele googla a zadají "kung pao", tak při troše štěstí narazí na lepší postup:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nadi, přidávám foto a taky plusík. Skvělé;-). Já měla krůtí prsa, takže to bylo z krůtího. Vtomto případě rýži ne, protože u nás platí, kde není šťáva, rýže by dusila;-). V postupu neuvádíš, kdy přidat arašídy. Já je dala s masem na olej;-)

    Odpovědět

  • evik25 evik25

    je to mňamka :-p:-p :-K dnes odzkoušeno, tak jsem si dovolila přidat foto ;-):-):-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Jak praví klasik - žít a nechat žít. Kritizovat umí každý...

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    :-KMně se to moc líbí, navzdory kritice;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Já tady dlouho nebyla a koukám, jak jsem hloupá... no nic, půjdu do učení nebo do kasína... že, švagře? nicméně děkuji za vyčerpávající osvětu;-)
    a díky p. Porado a Andrej;-):-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Porada::yes: Souhlas. Hlavně nevím, proč nám tady musí pan Casino dělat u každého receptu " svoji" osvětu a přidávat odkazy na Labužníka. Nevím, jak by se " Labužníkům " takovýhle přístup od někoho z Topek líbil;-) A ještě jedna věc, Rebeka ten recept nevymyslela, obraťte se kdyžtak se svými stížnostmi a radami, prosím, na redaktory časopisu Albert. Děkuji.:-K

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    casino - jediné v čem máte pravdu,je ta minutka.Ovšem za tři minuty to stejně nezvládnete. Jinak jste mimo mísu. Chce to lepší znalosti čínské kuchyně.Není ovšem nad osobní zkušenost.Tož tak švagře.;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    rebeka:
    Kung Pao vařím často a rád. Vařím podle kuchařky M. Klímy (první vedoucí vůbec první čínské rest. v Praze)
    Tentokrát je mi název rcp šumák…
    Nevím, čím jste rcp vyšperkovala, ale Albert se patrně potřeboval zbavit zásob ol. oleje, octa, cukru, cibule a česneku – to jsou suroviny co do běžného K.P. nepatří. Ten cukr se u nás přidával v době, kdy tu nebylo nasládlé „žluté víno“ a dávalo se běžné stolní + špetka cukru. Šlo by polemizovat s každou větou (maso se nenakládá do marinády, ale pouze do máčeného škrobu + vejce která Albert zrovna asi neměl skladem:-D. Klidně si tam dejte co vám libo, ani o to mi tentokrát nejde. Nemohu ale neozvat se na ten zpotvořený způsob tepelné úpravy! K.P. je minutka par excellence! No, spíše tříminutka:-D
    Maso se hodí na rozpálený tuk (sládlo! nebo olej) kousky se oddělí od sebe a dělá se to opravdu, jen co maso zbělá (jak je správně uvedeno v rcp, ale dál už je to pitomost!), pak se přihodí buráky a zalije zálivkou (víno, sojovka, sůl, wei-su) jednou, dvakrát prohodí a je to hotové! Žádných 15´ a ještě dál vařit! Prdlačky, švagrová:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Už jsem vařila několikrát podle tohoto receptu, ale nikdy jsem nestačila vyfotit, proto všechno bylo hned :-p :-D. Dovolila jsem si přidat foto.
    Super :yes:recept, nakonec jako všechny od rebeky :-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: kuřecí kungpao kureci kung pao kung pao kung pao z kuřecího masa kuřecí kungpao recept kuřecí kung pao s arašídy kuřecí kung pao recept kuřecí kung pao originální recept kung pao recept kuřecí kung pao recepty kuře kung pao recept na kuřecí kungpao kung pao kuřecí maso krutí kung pao recept na kuřecí kung pao recepty kuřecí maso kung pao kung pao originální recept recept kung pao kungpao kungpao z kuřecího masa

Zapomněl/a jsem heslo