Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Kuřecí kung pao z letáku Albert

Klasiku asijské kuchyně tentokrát připravíme trochu jinak. Jednoduchý recept na kuřecí kung pao zvládnou i začátečníci a pochutná si na něm celá rodina. Kung pao podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava)

18. 2. 2013 11:02

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka 2
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka 2

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 928 kJ / 1 656 kcal
Bílkoviny134,46 g
Tuky86,57 g
Vláknina8,68 g
Cholesterol 248 mg
Sodík 2,92 g
Sůl6,93 g
Sacharidy73,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: starší leták Albert, mírně upraveno.

Vím, že receptů na kung pao je tu dost, ale úplně stejný jsem nenašla. Tak snad nebude vadit, že jsem tento přidala. Třeba někoho inspiruje. My jsme si pochutnali. Moc :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

PetrD70 PetrD70

8. 4. 2022 20:04

Nejde mi přidat fotka ???? ale jinak dobrota ????...

Tonja

6. 3. 2021 15:58

MilaH: V pravé čínské restauraci opravdu nenajdete sůl. Pokud chcete přisolit použijete některou z omáček, které obsahují až 50% soli, např. sójovou, ale častěji rybí omáčku. Možná si říkáte o rybí omáčku v restauraci právě proto, že Vám jídlo připadá málo slané.

Když jsem v Německu (čož bývalo před lety dost často) zašel jsem pravidelně i do čínské restaurace. Pokud chcete opravdu zkusit pravé čínské jídlo, musíte zajít do restaurace vedené pravými Číňany. U nás v Česku tyto restaurace vlastní a provozují Vietnamci, ne Číňané, a jídlo tady opravdu nemá tu skutečnou chuť pravé číny.

MilaH MilaH

8. 3. 2020 04:42

Tak takhle se spravne a jednoduse dela Cina!! Tech 15 minut na smazeni masa je ovsem prilis moc!! Opravdu jen, nez maso zbeli!! Ale ten ocet a cukr je v cinskem vareni dulezity; vyzvedne to chut! A nebojte se ty "smradlavy' rybi omacky!! Vubec nesmrdi rybou; je to neco jako u Vas Maggi! Kdyz jsem v Cinskem, Thaijskem nebo Vietnamskem restaurantu, vzdycky si o ni reknu na prichut!! Fish sauce (rybi stava) je ridka jako maggi a nic nezkazi!! Hustejsi je Oyster sauce (coz je asi cesky ustricova omacka, ktera se pouziva treba do Chinese Black Pepper Beef). Dalsi vyborne a rychle jidlo. Najdi si to na Google!! A to "marinovani " je dulezite! Vsimni si, ze uz vubec nepouzivaji sul!! A to masicko se pekne prolezi s tema stavama (rybi omackou, atd..) a i kureci prsa, ktery jsou vzdycky suchy, zestavnatej! Vsimni si, ze v cinskym jidle nikdy nepouzivaji kecup!! Coz jsem si vsimla u hodne receptu na Cinu u Vas v Cesku!! A proto si tam nikdy Cinu nedavam!! Omluv moji cestinu, ale uz 50 let ziju v Kanade a "Cinu" jim a i varim skoro tak dlouho!! Je to vlastne velice levne a zdrave a hlavne rychle vareni!


Greneia:

Greneia Greneia

13. 8. 2017 13:36

Děkuji za jednoduchý receptík .. :-K akorát jsem našla zbytek naloženého bambusu a přidala dvě lžíce té jejich "fuj" rybí omáčky a je to dokonalé ... posílám :yes:

Magda

15. 5. 2014 12:20

Vyborne!! Diky za recept :-p

casino casino

4. 2. 2014 21:23

1974andrea:
Líbíte se mi:yes: Konečně korektní odpověď:-)):-K
V předchozím komentáři jsem se úzkostlivě vyhýbal zmínce o ingrediencích...
Ale ten postup (mj., ale především to dlouhé restování) je zkrátka na levačku:no:

1974andrea 1974andrea

4. 2. 2014 20:54

casino:Už jsem psala níže, že recept zde uvedený je prostě Kung Pao od Alberta. Nikde není psáno, že je to originální recept. Těžko u nás vařit přesně podle originálu, když originál ingredience nejsou prostě u nás k sehnání. Omáčky a dochucovadla, které používají Číňani jsou přeci jen trochu jiné než u nás v Kauflandu;-)

casino casino

4. 2. 2014 20:43

1974andrea: & spol. :-D
Nemám žádné ambice učiti vás novým kouskům...:-D

S "osvětou" cílím spíše na, blbými návyky ještě neposkvrněná, kuřátka s kuchařskou čepicí, která náhodou narazí na tento "skvost" z kuchyně Albertovy:-((
Bylo by škoda kdyby setrvala v domnění, že právě POSTUP v tomto rcp uvedený je ten čínský. A když ještě třeba použijí přítele googla a zadají "kung pao", tak při troše štěstí narazí na lepší postup:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 2. 2014 13:36

Nadi, přidávám foto a taky plusík. Skvělé;-). Já měla krůtí prsa, takže to bylo z krůtího. Vtomto případě rýži ne, protože u nás platí, kde není šťáva, rýže by dusila;-). V postupu neuvádíš, kdy přidat arašídy. Já je dala s masem na olej;-)

evik25 evik25

3. 2. 2014 18:33

je to mňamka :-p:-p :-K dnes odzkoušeno, tak jsem si dovolila přidat foto ;-):-):-)

danielle72 danielle72

27. 1. 2014 14:33

Jak praví klasik - žít a nechat žít. Kritizovat umí každý...

danielle72 danielle72

27. 1. 2014 14:33

:-KMně se to moc líbí, navzdory kritice;-)

rebeka rebeka

27. 1. 2014 14:25

Já tady dlouho nebyla a koukám, jak jsem hloupá... no nic, půjdu do učení nebo do kasína... že, švagře? nicméně děkuji za vyčerpávající osvětu;-)
a díky p. Porado a Andrej;-):-)

1974andrea 1974andrea

27. 1. 2014 12:14

Porada::yes: Souhlas. Hlavně nevím, proč nám tady musí pan Casino dělat u každého receptu " svoji" osvětu a přidávat odkazy na Labužníka. Nevím, jak by se " Labužníkům " takovýhle přístup od někoho z Topek líbil;-) A ještě jedna věc, Rebeka ten recept nevymyslela, obraťte se kdyžtak se svými stížnostmi a radami, prosím, na redaktory časopisu Albert. Děkuji.:-K

Porada

27. 1. 2014 12:03

casino - jediné v čem máte pravdu,je ta minutka.Ovšem za tři minuty to stejně nezvládnete. Jinak jste mimo mísu. Chce to lepší znalosti čínské kuchyně.Není ovšem nad osobní zkušenost.Tož tak švagře.;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí kungpao kureci kung pao kung pao kung pao z kuřecího masa kuřecí kungpao recept kuřecí kung pao s arašídy kuřecí kung pao recept kuřecí kung pao originální recept kung pao recept kuřecí kung pao recepty kuře kung pao recept na kuřecí kungpao kung pao kuřecí maso krutí kung pao recept na kuřecí kung pao recepty kuřecí maso kung pao kung pao originální recept recept kung pao kungpao kungpao z kuřecího masa

Suroviny: víno bílé, omáčka sojová, olej olivový, solamyl, prsa kuřecí, ocet, cukr třtinový, cibulka jarní, česnek, nesolené arašídy, sůl

TopRecepty.cz

Kuřecí kung pao z letáku Albert

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l61j