Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

KVÍZ: Omáčky jsou základem poctivé české kuchyně. Ověřte si, zda-li se v nich vyznáte
Zdroj: Toprecepty

Omáčky nejsou pouhým doplňkem, ale i samostatnou kapitolou kulinářského umění. Naučíte-li se je připravovat s jistotou, otevře se vám svět, ve kterém se chutě propojují do dokonalého celku. Čtěte dál a zjistěte, jak na to.

Omáčky patří k pilířům kuchyně a tvoří neoddělitelnou součást mnoha tradičních i moderních jídel. Dodávají pokrmům šťavnatost, vůni a chuťovou hloubku, která by jinak chyběla. Omáčka dokáže spojit na talíři jednotlivé prvky, vyvážit chutě a dát celému jídlu harmonii.

Jak udělat omáčku

Omáčky najdou své místo v každé kuchyni a jejich variabilita umožňuje experimentování i návrat k osvědčeným klasikám. 

Omáčky jsou mostem mezi jednotlivými součástmi pokrmu a dávají jídlu jeho celkový charakter. Vhodně zvolená omáčka dokáže obyčejný kousek masa proměnit v delikatesu a podtrhnout chuťový zážitek. Stačí zvládnout několik základních technik a nebát se experimentovat. Otestujte si své znalosti o omáčkách v krátkém kvízu:

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli