

Arašídová omáčka
Suroviny
- 2 lžíce arašídového (slunečnicového) oleje
- 1 lžíce červené kari pasty
- 250 g mělněných arašídů
- 500 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- špetka drcených čili papriček
- 2 lžíce třtinového cukru
- šťáva z jedné limety
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- stéblo citronové trávy
Postup přípravy receptu
Do rendlíku dejte olej, kari pastu a nechte rozvonět. Kari pastu lze vynechat, použijte pak dvojnásobné množství čili. Přidejte cukr, arašídy, naklepané stéblo citrónové trávy, limetkovou šťávu, rybí a sójovou omáčku, drcené čili a zalijte kokosovým mlékem. Vařte do zhoustnutí, asi 10-15 minut. Vyjměte citrónovou trávu.
Poznámka od kuchařky
Mělněné arašídy, bez jakýchkoli přísad, lze koupit. Můžete také použít arašídové máslo (crunchy). Nebo si dejte práci a arašídy vyloupejte, oloupejte, nadrťte, je to pracné a efekt není zase takový.
V původním thajském receptu nedávali limetkovou šťávu, ale listy muráje a kafrové limety a spolu s kari pastou přidávali nadrobno nakrájenou cibuli.
Arašídovou omáčku lze použít jako přílohu k masu, rybám, mořským plodům, zelenině, kuskusu, rýži i sushi....
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Arašídová omáčka
K receptu nejsou žádné komentáře.