Losos z pánve chutná výtečně, přitom k jeho tepelné úpravě stačí pouze 3 suroviny
Minimalistické recepty jsou hit. Pokud potřebujete k uvaření jídla suroviny z poloviny supermarketu, často vás odradí už jen nákup, někoho i představa bloudění mezi regály. Při použití minima ingrediencí si také nejlépe vychutnáte přirozenou chuť hlavní suroviny.
O to větší péči můžete věnovat výběru surovin a jejich přípravě. I pro začátečníky jsou takové recepty výborné, mohou se na nich učit. Už naše babičky říkaly, že v jednoduchosti je krása. My dodáváme, že i chuť.
Pokud kouzlo vaření a dobrého jídla teprve poznáváte, nemusíte se ničeho bát. Právě při práci v kuchyni totiž nejvíc platí - s chutí do toho a půl je hotovo! Nadšení a touha experimentovat s…

Losos ze tří surovin
Opravdu pouze ze tří? Opravdu. Na 4 porce podle receptu potřebujete 800 g filetu z lososa, šťávu z 1 citronu a sůl. Pak už jen pánev, případně trošku oleje. Postup je jednoduchý.
- Autorka receptu odstraňuje kůži. Pokud nemáte opečenou kůži z ryb rádi, můžete ji také odstranit podle článku.
- Co člověk, to názor. Milovníci ryb kůži nestahují, jsou v ní zdravé tuky a hlavně chuť. Také si tím ušetříte práci, nádobí i čas.
- Připravené porce z obou stran pokapejte citronovou šťávou a osolte. Ryba snese soli o malinko víc než běžně solíte.
- Pak nechte filety odležet asi půl hodiny v chladničce.
- Rozpalte pánev (můžete na dno použít trochu oleje) a filety opékejte 3–4 minuty z každé strany.
Pro větší názornost jsme pro vás tento recept připravili jako úvodní video, takže nyní postup zvládne opravdu každý. Podívejte se ještě na kompletní recept na "lososa téměř beze všeho".
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře