

Losos téměř beze všeho
Suroviny
- porce lososa (nejlépe z čerstvého filetu)
- citrón
Postup přípravy receptu
Čerstvý lososový filet zbavíme kůže a nakrájíme ho na porce. Pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvilku odpočinout (1/2 hod).
Pak dáme lososa na rozpálenou titanovou (teflonovou) pánev a opékáme 3-4 min. z každé strany (dle výšky masa na filetu). Podáváme s dušenou zeleninou a vařeným bramborem. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Losos sám o sobě má výbornou chuť - není třeba ho ani solit ani jinak ochucovat. Tuku má v sobě taky dost, po upečení ho na pánvi zbylo cca 2 PL.
Já, moji kluci i manžel ho takhle máme moc rádi. Zapomněla jsem ho vyfotit na pánvi, tak jsem chtěla počkat, až ho budu dělat znovu. Nevydržela jsem, takže dodám časem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Losos téměř beze všeho
-
Jak jednoduché a výborné. Losos je sám o sobě výborná ryba a podle mě není důvod přidávat jiné ingredience. Asi vyměníme za kapra, ale ráda se k tomuto receptu vrátím i během roku. Když losos, tak jedině takto! Jdu vařit, mňam mňam
-
A nejlepší je to v alobalu na dřevěnným uhlí a posledních pár minut jen na roštu....to je teprve masakr, ale děláváme jej i na mramorovém šutráku.
-
Jednoduché a hrozně výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýbornéééééééééééééééééééééé
-
Hella:
Přesně tak kůže jea u lososa se nechává
Jinak je to dobrota a jak už je zmíněno níže v jednoduchosti je krása -
dělávám ho také tak, jen v parním hrnci, takže zůstane krásně šťavnatý a vše se mi dělá najednou
-
v jednoduchosti je síla.... ale když se usmažený losos dá pak dojít na cca 8 minut do trouby na max 80 stupňů, je to ještě lepší
jinak díky za inspiraci
-
Dana Sedláčková: Děkuji
a přeji mnoho dalších gastronomických zážitků mimo restaurace
-
Lososa jsem jedla pouze v restauraci, doma jsem se ho bála udělat, abych ho nepokazila. Včera jsem četla tento recept a lososa jsem koupila. Musím říct, že byl úúúžasný. I manžel, který jí rybu jen na vánoce, kvůli tradici,
http://www.toprecepty.cz/recept/8824-losos-temer-b... si pochutnal. Děkuji a bodík !!!
-
Právě jsme lososa dojedli a byl připraven dle tohoto receptu.
Vynikající.A to ryby nejím.Asi změním jídelníček.Posílám bodík.
-
Já ryby moc nejím - spíš jen v sebeobraně ( kvůli vnoučatům, aby viděla, že babi všechno jí) - ale tohle byla dobrota !!!!!!!!!! Možná změním na rybky názor. Dík za chutnou přípravu - i když já ho udělala s americkými bramborami a zesklovatělou cibulí.
-
Super.V jednoduchosti je krása.Děti mi už hlásili,že by tu "divnou" rybu taky chtěly.Posílám bodík.
+26
-
Hledám recepty jako šílená a konečně jsem našla
v jednoduchosti je krása. Tak hurá na vaření, jsem zvědavá, jestli bude doma úspěch. Díky za inspiraci
-
...byla to moje "lososová" premiéra a musím říct, že to bylo výborné
Díky za tento recept
-
Děkuji za chválu.
My jsme ho dnes měli také k salátu místo smaženého kapra a zbyla jen kůže pro kočku
-
Právě jsem ho zkusila a je excelentní. Synátor už se hlásí, že až sní kapra, rád by kousek tohohle lososa.