Majonéza z volského oka: Opravdu ji lze takto připravit? Video vám ukáže pravdu
Majonézu hojně využíváme - je chutným doplňkem nejrůznějších pokrmů, praktický základ dipů i jistota vláčnosti koláčů. Je však možné majonézu připravit z volského oka? To zjistíte v dalším dílu seriálu TOP nebo STOP.
Každý rád sáhne po domácí majonéze, kdy máme jistotu v použití kvalitních surovin. Internetem se nyní šíří jako lavina možnost přípravy domácí majonézy z volského oka. Vyzkoušeli jsme to za vás a zjistili, zda se opravdu povede - či nikoliv. Podívejte se, jak dopadl výsledek dalšího dílu našeho seriálu TOP nebo STOP.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit majonézu z volského oka
Příliš důvěrou neoplývající jsme se rozhodli vyzkoušet to, co někteří uživatelé bezhlavě sdílí jako super vychytávku. Uhádnete podle postupu, jak jsme dopadli?
- Do vysoké nádoby vložte dvě volská oka, přisypte trošku soli a pepře, přilijte olej a nakonec přidejte hořčici a citrónovou šťávu.
- Vše společně důkladně rozmixujte za pomoci tyčového mixéru do hladké konzistence. Použít však lze i stolní mixér - zkusili jsme obě možnosti.
- Co myslíte, vznikla nám očekávaná, krásně nadýchaná a krémově jemná majonéza?
- Bohužel, tento hit sociálních sítí se opravdu nepovedl. Ve výsledné majonéze zůstaly kousky smažených vajec i přesto, že jsme je připravovali pomalu, aby nevznikly tmavé a křupavé okraje. Navíc není chuťově ani trochu dobrá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nedá se nic dělat, ale tomuto pokusu dáváme jedno velké STOP. Pokud byste však rádi opravdu chutnou omáčku bez použití syrových vajec, doporučujeme majonézu připravit z vařených vajec. Ta je naší osvědčenou volbou a ručíme za ni.
Komentáře