Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonézu hojně využíváme - je chutným doplňkem nejrůznějších pokrmů, praktický základ dipů i jistota vláčnosti koláčů. Je však možné majonézu připravit z volského oka? To zjistíte v dalším dílu seriálu TOP nebo STOP.

Každý rád sáhne po domácí majonéze, kdy máme jistotu v použití kvalitních surovin. Internetem se nyní šíří jako lavina možnost přípravy domácí majonézy z volského oka. Vyzkoušeli jsme to za vás a zjistili, zda se opravdu povede - či nikoliv. Podívejte se, jak dopadl výsledek dalšího dílu našeho seriálu TOP nebo STOP.

Jak připravit majonézu z volského oka

Příliš důvěrou neoplývající jsme se rozhodli vyzkoušet to, co někteří uživatelé bezhlavě sdílí jako super vychytávku. Uhádnete podle postupu, jak jsme dopadli?

  1. Do vysoké nádoby vložte dvě volská oka, přisypte trošku soli a pepře, přilijte olej a nakonec přidejte hořčici a citrónovou šťávu.
  2. Vše společně důkladně rozmixujte za pomoci tyčového mixéru do hladké konzistence. Použít však lze i stolní mixér - zkusili jsme obě možnosti.
  3. Co myslíte, vznikla nám očekávaná, krásně nadýchaná a krémově jemná majonéza?
  4. Bohužel, tento hit sociálních sítí se opravdu nepovedl. Ve výsledné majonéze zůstaly kousky smažených vajec i přesto, že jsme je připravovali pomalu, aby nevznikly tmavé a křupavé okraje. Navíc není chuťově ani trochu dobrá.

Nedá se nic dělat, ale tomuto pokusu dáváme jedno velké STOP. Pokud byste však rádi opravdu chutnou omáčku bez použití syrových vajec, doporučujeme majonézu připravit z vařených vajec. Ta je naší osvědčenou volbou a ručíme za ni.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli