Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové kuličky na pivu: Užijte si pekáček plný barevné zeleniny a šťavnatého masa
Zdroj: Toprecepty

Vyzkoušejte pekáček plný zeleniny, kterou tentokrát ukryjete i do masových kuliček. Ideální způsob, jak ji nenápadně dostat i k zarytým masožravcům. Vše podlijete marinádou z piva, kečupu a hořčice, která dodá pokrmu ten správný říz.

Masové kuličky jsou vždycky sázkou na jistotu. Vypadají skvěle a přitom je jejich příprava jednoduchá. Stačí smíchat suroviny podobně jako na sekanou, vytvarovat kuličky a rozložit je na vrstvu zeleniny. Podlijete marinádou, zapečete a za chvíli máte na stole voňavé jídlo, které si každý rád nabere.

Masové kuličky na paprikách a pivu

Nejdříve si připravte masové kuličky, na které budete potřebovat 500 g mletého masa mix, 1 vejce, 1 střední mrkev, 1 menší cibuli, 50 ml studeného mléka, 2–3 lžíce strouhanky. Ochutíte mletým pepřem, 1 lžičkou červené papriky a solí. Do pekáčku vytřeného sádlem naskládáte 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 1 bílou papriku, 5 cherry rajčátek, 1 velkou cibuli. Na marinádu smícháte 200–250 ml světlého piva, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce ostrého kečupu, 2 lžičky hořčice, 1 špetku cukru a 1 špetku soli.

Vytvarujte, navrstvěte a podlijte

Už asi tušíte, že vás čekají jen tři základní kroky, a pak může jídlo putovat do trouby.

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno a mrkev nastrouhejte najemno. Smíchejte je s mletým masem a ostatními surovinami na kuličky. Ochuťte solí a pepřem a pomocí navlhčených rukou vytvarujte kuličky.

  2. Papriky a cibuli nakrájejte na proužky, rajčátka rozpulte a vložte je do pekáčku vymazaného sádlem.

  3. V misce smíchejte pivo s kečupem, hořčicí, rajským protlakem i kořením a vytvořte marinádu

  4. Na zeleninu naskládejte masové kuličky, přelijte je připravenou směsí. Pekáček zakryjte a pečte při 200 °C asi 35–45 minut.

  5. Ke konci pečení odkryjte a nechte kuličky i zeleninu pěkně zezlátnout.

  6. Podávejte s čerstvým chlebem nebo vařenou rýží.

Pokud zvolíte jako přílohu rýži, podívejte se, jak předejít nejčastějším chybám při její přípravě. 

Přejeme ať se kuličky podaří a dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli