Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míša řezy jsou báječné, o tom není pochyb. Pokud si však chcete přípravu zjednodušit, vyzkoušejte lahodnou verzi do skleničky. K přípravě vám bude stačit jen chvilka a k tomu několik surovin. Hotový dezert nechte vychladit.

Jednoduché poháry se vlastně nedají zkazit, stačí smíchat několik surovin, které se k sobě chuťově hodí, pěkně je upravit a nazdobit, aby výsledek byl lákavý i na pohled. Nezapomeňte dezert nechat dobře vychladit, pak může začít hostina.  

Jak připravit Míšu do skleničky

Tvarohový krém na vrstvě kakaových sušek, politý tenkou vrstvou čokolády, báječně chutná a voní pravou vanilkou. Když dezert ještě ozdobíte čerstvým ovocem, bude výsledek dokonalý. 

  1. Na 6 porcí budete kromě kakaových sušek potřebovat 250 g měkkého tvarohu, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový lusk, 2 plátky želatiny a 250 ml smetany na šlehání. Na čokoládovou polevu si připravte 50 g hořké čokolády a 50 g smetany na šlehání. 
  2. Želatinu namočte do studené vody.
  3. Vanilkový lusk podélně rozřízněte napůl a vyškrábněte semínka. 
  4. V misce smíchejte tvaroh pokojové teploty s moučkovým cukrem a semínky z vanilkového lusku.
  5. Vymačkejte nabobtnalou želatinu a rozpusťte ji ve dvou lžících horké vody.
  6. Slabým pramínkem želatinu přilijte do tvarohu. 
  7. Smetanu vyšlehejte dotuha a vmíchejte ji opatrně do tvarohu. 
  8. Na dno pohárů dejte rozdrcené sušenky, které můžete zvlčit oříškovým likérem (likér není uveden v rozpisu surovin).
  9. Na sušenky rozdělte tvarohový krém, poháry pak dejte do lednice ztuhnout.
  10. Mezitím si připravte čokoládovou polevu - smetanu rozehřejte, přidejte do ní na kousky nalámanou čokoládu, vymíchejte dohladka a nechte krátce zchladnout.
  11. Pak už jen zbývá čokoládovou polevu rozdělit na tvarohový krém v pohárech. 
  12. Na závěr ještě poháry ozdobte, na povrchu krásně vynikne lístek máty nebo meduňky, dále doporučujeme především čerstvé jahody, maliny nebo borůvky. Použít můžete také mandarinky nebo kompotované broskve či ananas.
  13. Podávejte po vychlazení.   
  14. Tip: Pokud vám připadá příprava želatiny příliš složitá, vynechejte ji. Pochutnáte si i tak. A místo vanilkového lusku postačí obyčejný vanilkový cukr.   

Podívejte se na kompletní recept na Míšu do skleničky. Doporučujeme si přečíst i komentáře pod receptem. 

Vyzkoušejte také další dobroty do skleničky z našeho receptáře. 

Jak se vám dezert povedl? Můžete nám o tom napsat. Přejeme dobrou chuť.                                                                                                                                                                   

Komentáře

Další tipy a triky