Jak udělat Míšu do skleničky? Vychutnejte si luxusní dezert s tvarohem a čokoládou
Míša řezy jsou báječné, o tom není pochyb. Pokud si však chcete přípravu zjednodušit, vyzkoušejte lahodnou verzi do skleničky. K přípravě vám bude stačit jen chvilka a k tomu několik surovin. Hotový dezert nechte vychladit.
Jednoduché poháry se vlastně nedají zkazit, stačí smíchat několik surovin, které se k sobě chuťově hodí, pěkně je upravit a nazdobit, aby výsledek byl lákavý i na pohled. Nezapomeňte dezert nechat dobře vychladit, pak může začít hostina.
Jak připravit Míšu do skleničky
Tvarohový krém na vrstvě kakaových sušek, politý tenkou vrstvou čokolády, báječně chutná a voní pravou vanilkou. Když dezert ještě ozdobíte čerstvým ovocem, bude výsledek dokonalý.
- Na 6 porcí budete kromě kakaových sušek potřebovat 250 g měkkého tvarohu, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový lusk, 2 plátky želatiny a 250 ml smetany na šlehání. Na čokoládovou polevu si připravte 50 g hořké čokolády a 50 g smetany na šlehání.
- Želatinu namočte do studené vody.
- Vanilkový lusk podélně rozřízněte napůl a vyškrábněte semínka.
- V misce smíchejte tvaroh pokojové teploty s moučkovým cukrem a semínky z vanilkového lusku.
- Vymačkejte nabobtnalou želatinu a rozpusťte ji ve dvou lžících horké vody.
- Slabým pramínkem želatinu přilijte do tvarohu.
- Smetanu vyšlehejte dotuha a vmíchejte ji opatrně do tvarohu.
- Na dno pohárů dejte rozdrcené sušenky, které můžete zvlčit oříškovým likérem (likér není uveden v rozpisu surovin).
- Na sušenky rozdělte tvarohový krém, poháry pak dejte do lednice ztuhnout.
- Mezitím si připravte čokoládovou polevu - smetanu rozehřejte, přidejte do ní na kousky nalámanou čokoládu, vymíchejte dohladka a nechte krátce zchladnout.
- Pak už jen zbývá čokoládovou polevu rozdělit na tvarohový krém v pohárech.
- Na závěr ještě poháry ozdobte, na povrchu krásně vynikne lístek máty nebo meduňky, dále doporučujeme především čerstvé jahody, maliny nebo borůvky. Použít můžete také mandarinky nebo kompotované broskve či ananas.
- Podávejte po vychlazení.
- Tip: Pokud vám připadá příprava želatiny příliš složitá, vynechejte ji. Pochutnáte si i tak. A místo vanilkového lusku postačí obyčejný vanilkový cukr.
Podívejte se na kompletní recept na Míšu do skleničky. Doporučujeme si přečíst i komentáře pod receptem.
Vyzkoušejte také další dobroty do skleničky z našeho receptáře.
Jak se vám dezert povedl? Můžete nám o tom napsat. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře