Jak správně rozříznout vanilkový lusk? Jednoduchý postup předvede videonávod
Potřebujete dochutit svůj oblíbený dezert sladkou vanilkou, ale nevíte, jak správně rozříznout vanilkový lusk, abyste z něj získali co nejvíce vanilky? Není to žádná věda. Jednoduchý návod vám ukážeme ve videu a zvládne ho i začátečník.
Vanilkový lusk (neboli vanilková tobolka) má hnědou až černou barvu, je velmi tenký, většinou zakroucený a dorůstá do délky 10–20 cm. Původem pochází z Mexika a získává se z rodu orchidejí druhu Vanilla. Vanilkový lusk se svou kvalitou, vůní a chutí určitě nedá srovnávat s kupovaným vanilkovým cukrem. Pokud chcete svůj dezert provonět pravou vůní vanilky, máme pro vás jednoduchý tip, jak správně vanilkový lusk rozříznout a získat z něj pravou vanilku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak rozříznout vanilkový lusk?
Ukážeme vám jednoduchý návod, jak správně rozříznout vanilkový lusk. Budeme potřebovat prkýnko a ostrý nůž.
- Vanilkový lusk si položte na prkýnko.
- Ostrým nožem podélně rozřízněte.
- Tupou stranou nože opatrně vyškrábněte dužinu se semínky.
A máte hotovo. Takto připravenou vanilku můžete použít na jakýkoliv oblíbený dezert, sladkou pochutinu nebo třeba do kynutých koláčků.
Do komentáře nám dejte vědět, jak se vám povedlo vanilkový lusk rozříznout a jaký vanilkový dezert je váš neoblíbenější.
Přejeme vám dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 16 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 18 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 20 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Historie vanilky: Od indiánů přes alžbětinský dvůr až do kuchyně amerického prezidenta
Chalupářské fazolky podle Mirka Donutila: Pikantní dobrota s vepřovým masem je do pár minut na stole a přípravu zvládne každý
Komentáře