Mocca s máslovým krémem: Upečte cukroví, které zachutná nejen milovníkům kávy
Mocca je cukroví, které potěší všechny, kteří mají rádi kávovou chuť. Oválky jsou slepované máslovým krémem s příchutí kávy. Samotné těsto kromě kávy voní i po oříšcích.
Vzhled mocca cukroví je typický pro oválky z těsta, slepovanými máslovým krémem s kapkou rumu. Kávu v tomto cukroví necítíte jen z těsta, ale i z lahodného krému. Mocca cukroví je tradičně zdobeno zrnkem kávy nebo písmenem "M" z čokoládového krému.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit mocca oválky
Na těsto potřebujete 2 lžíce silné uvařené kávy, 150 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 80 g mletých oříšků, 1 vanilkový cukr, 120 g změklého másla a 1 žloutek.
Do krému je potřeba 120 g změklého másla, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 4 lžíce uvařené kávy.
- Uvařte potřebné množství silné černé kávy a nechte ji vychladnout.
- Všechny ingredience (potřebné do těsta) smíchejte a vypracujte z nich kompaktní těsto. Následně ho dejte na půl hodiny uležet do lednice.
- Z vypracovaného těsta vyválejte plát silný cca 3 mm a vykrájejte oválky.
Tip: Můžete zvolit i jiný tvar podle typu vykrajovátka, které najdete. Volte takové tvary, které se vám budou dobře slepovat krémem. - Oválky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě rozpálené na 190 °C.
- Všechny suroviny na krém smíchejte a pomocí šlehače vyšlehejte hutný krém.
- Hotovým krémem slepte upečené a vychladnuté oválky.
Na hotové cukroví přilepte krémem kávové zrnko nebo je ozdobte čokoládovou polevou. Mocca oválky si můžete upéct i podle následujícího videoreceptu.
Komentáře