Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mocca s máslovým krémem: Upečte cukroví, které zachutná nejen milovníkům kávy
Zdroj: Toprecepty

Mocca je cukroví, které potěší všechny, kteří mají rádi kávovou chuť. Oválky jsou slepované máslovým krémem s příchutí kávy. Samotné těsto kromě kávy voní i po oříšcích.

Vzhled mocca cukroví je typický pro oválky z těsta, slepovanými máslovým krémem s kapkou rumu. Kávu v tomto cukroví necítíte jen z těsta, ale i z lahodného krému. Mocca cukroví je tradičně zdobeno zrnkem kávy nebo písmenem "M" z čokoládového krému.

Jak připravit mocca oválky

Na těsto potřebujete 2 lžíce silné uvařené kávy, 150 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 80 g mletých oříšků, 1 vanilkový cukr, 120 g změklého másla a 1 žloutek.
Do krému je potřeba 120 g změklého másla, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 4 lžíce uvařené kávy. 

  1. Uvařte potřebné množství silné černé kávy a nechte ji vychladnout. 
  2. Všechny ingredience (potřebné do těsta) smíchejte a vypracujte z nich kompaktní těsto. Následně ho dejte na půl hodiny uležet do lednice.
  3. Z vypracovaného těsta vyválejte plát silný cca 3 mm a vykrájejte oválky.
    Tip: Můžete zvolit i jiný tvar podle typu vykrajovátka, které najdete. Volte takové tvary, které se vám budou dobře slepovat krémem.
  4. Oválky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě rozpálené na 190 °C
  5. Všechny suroviny na krém smíchejte a pomocí šlehače vyšlehejte hutný krém.
  6. Hotovým krémem slepte upečené a vychladnuté oválky.

Na hotové cukroví přilepte krémem kávové zrnko nebo je ozdobte čokoládovou polevou. Mocca oválky si můžete upéct i podle následujícího videoreceptu.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli