Mocca

Suroviny

Těsto:
2 polévkové lžíce silné černé kávy
150 g hladké mouky
80 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
80 g mletých oříšků
120 g změklého másla
1 žloutek
Krém:
120 g změklého másla
120 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
2 polévkové lžíce rumu
4-5 polévkových lžic silné černé kávy

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladit. Potom ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v lednici.

  2. Vyválíme plát o tloušťce 3mm a vykrojíme oválky (hvězdičky, kolečka... co chceme) a upečeme při teplotě 190°C.

  3. Suroviny na krém vyšleháme, slepíme jím oválky. Ozdobíme polevou nebo čokoládou, dle fantazie.

Poznámka od kuchařky

Dobré je troškou krému přilepit nahoru čokoládové kávové zrno.

Komentáře k receptu Mocca

Tématické fráze: mocca mocca krém mocca recept krém na mocca kolečka mocca káva recept mocca kolečka krém do mocca krem na mocca mocca těsto mocca cukroví mocca susenky recept na mocca moka kolečka cukroví mocca mocca recepty mocca krémy mocca káva kavovy krem do moka jak se vaří mocca káva moka susenky ladi hrusky