

Jemné mocca řezy
Suroviny
- (Korpus)
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g hladké mouky
- 200 g pískového cukru
- 5 vajec
- 10 lžic vody
- 9 lžic oleje
- 2 vrchovaté lžičky instantní kávy
- špetka soli
- Krém
- 1/4 l mléka
- 150 g cukru
- 1 vanilkový puding
- 1 lžíčka instantní kávy
- 250 g změklého másla
Postup přípravy receptu
Předehřejeme si troubu na 180°C.
Všechna vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kávu a prošleháme. Přidáme bílky, opatrně promícháme a po troškách postupně vmícháme mouku.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut.
Připravíme si krém:
Z odměřené dávky mléka si odděláme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrolku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný pudink a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme postupným přidáváním pudinku do změklého másla v hladký krém.Upečený korpus rozřízneme na tří části. Dvě z nich potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky a dáme vychladit.
Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládou, případně pro hosty před podáváním šlehačkou (živočišnou, žádné rostlinné tuky) pro luxusnější zážitek pro chuťové buňky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jemné mocca řezy
-
ahoj,bábovku dělám už dlouho a vždy se po ní jen zapráší
-
Monika:Dobrý den, pekla jsem na plechu o délce cca 38 cm
-
Můžu se zeptat na jak velkém plechu jste pekla? Jinak vypadá nádherně
-
senky:Dovolím, dovolím
. Krásně se ti povedli
.
-
Dnes vyzkoušeno, pochváleno, snězeno
(tři kousky dobře ukryty na zítra do práce a mlčím jako hrob)
Pokud dovolíš, přidám foto
-
Brzy se na něj vrhnu, kávové miluju, díky + bodík
-
rebeka:
A Rebušinko děkuji za reakci -
medmic:
Není zač. Ten nepečený dortík taky dělávám, je to výborný dezert a celkem málo kalorií ve srovnání s jinými dorty. Tak ať se povede
.
-
Díky. Dnes to dělat nebudu (právě jdeme udělat nepečený jablečný dortík), ale jak udělám, dám vědět
-
medmic:
Myslím, že není problém použít presso. Do těsta místo vody použij vychladlé silné presso (stejné množství). A do krému použij presso při přípravě pudinku, místo 1/4l mléka použij jen 160 ml mléka + 10 lžic pressa (cca 90 ml) a dál postupuj dle receptu.
Pak dej vědět jak to dopado.
-
rebeka: říkal jsem si, že když jak u krému tak u těsta se používají tekutiny, tak by teoreticky možná bylo možné tam dát méně (mléka, vody etc.) a nahradit to silným pressem
-
medmic: nejsem autorka, ale myslím, že tam přijde suchá složka.. ne tekutá
ale pokud vím, dá se koupit jednorázový ( nebo jak to nazvat ) sáček instantní kávy
-
Je možné místo instantní kávy použít vychlazené presso? Přeci jen se mi nechce pro jeden moučník kupovat celou sklenku něčeho co pak nevyužiji.
-
Dnes upečeno a je to naprosto vynikající! Ač manžel nemá rád moučníky s kávou, tak tento mu opravdu moc chutnal. Korpus je vláčný a krásně měkoučký. Krém je jemný....opravdu dobrota
-
Hmmmmm