Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moučníky z horkovzdušné fritézy: Poradíme, jak snadno připravit sladké mlsání
Zdroj: Toprecepty

Pokud jste si mysleli, že horkovzdušná fritéza slouží pouze k přípravě smažených pokrmů, vyvedeme vás z omylu. Můžete v ní pokrmy ohřívat, zapékat nebo péct. Poradíme, jak v horkovzdušné fritéze upéct moučníky.

Máte chuť na moučník, ale nechce se vám předhřívat celá trouba? Pokud vlastníte horkovzdušnou fritézu a zároveň formu, která se do ní vejde, máte vyhráno. V tomto kuchyňském pomocníkovi totiž snadno upečete moučníky podle vaší chuti.

Jak péct moučníky v horkovzdušné fritéze

Seznámíme vás s pár základními pravidly, jak docílit chutných moučníků z "horkovzdušky". Pečení v ní není vůbec složité, přesvědčte se sami:

  1. Recepty na sladké moučníky nemusíte nijak upravovat - upravit je potřeba pouze množství výsledného těsta, aby ho nebylo příliš. Přeplněný koš fritézy způsobí, že se pokrm správně nepropeče a bude uvnitř syrový.
  2. Na muffiny použijte silikonové nebo papírové košíčky, na buchty a sladké chleby (např. banana bread) využijete taktéž formy určené do horkovzdušných fritéz.
  3. Před samotným pečením fritézu předehřejte, aby se moučník začal péct okamžitě po vložení do jejího koše. Moučníky pečte v rozmezí 160–180 °C.
  4. Pravidelná kontrola je zde na místě - alespoň 2x během pečení pokrm zkontrolujte, zda se peče tak, jak má.
  5. Zdá se vám, že se moučník peče na povrchu moc rychle? Snižte teplotu ve fritéze nebo pokrm zakryjte pečicím papírem či alobalem tak, aby se materiál nedotýkal topné spirály.
  6. Jakýkoliv posyp, např. drobenku, přidávejte na moučníky až v polovině pečení, abyste zabránili zbytečnému vysušení.

Tip: Skvělou formou k pečení v horkovzdušné fritéze je ta bábovková. Kolem ní velmi dobře proudí horký vzduch - a díky otvoru i jejím středem.

Ať už se rozhodnete pro přípravu muffinů, bábovky nebo šátečků, rozhodně nesáhnete vedle. Pečení v horkovzdušné fritéze je navíc o poznání rychlejší oproti pečení v klasické troubě. Zkusíte si upéct kytičky z listového těsta s krémem?

Komentáře

Další tipy a triky