Bramborové vafle jsou jednoduché a rychlé. Zkuste je podle videonávodu
Slané vafle připravené z brambor jsou snadné, rychlé a zasytí. Můžete je připravit pro návštěvu, ale i jako menší večeři nebo oběd. Suroviny, které k jejich přípravě potřebujete, navíc bývají doma kdykoli.
Na bramborové vafle budete potřebovat jen několik surovin, a pokud si je připravíte předem, budou vafle hotové za chvilku – strávníci si pochutnají do 40 minut. Díky druhu přidaného sýru můžou být pokaždé trochu jiné.
Jak připravit bramborové vafle
Jejich základem jsou oloupané syrové brambory nastrouhané nahrubo.
- Syrové oloupané brambory nastrouhejte nahrubo a přidejte k nim nasekané čerstvé bylinky, my jsme použili petrželku a majoránku.
- Oblíbenou šunku nakrájejte na kostičky a přidejte ji k bramborám.
- Ke směsi přidejte ještě vejce a vše okořeňte – přidejte sůl a sušený nebo čerstvý česnek podle chuti.
- Nakonec přidejte nahrubo nastrouhaný oblíbený tvrdý sýr – např. eidam nebo goudu.
- Vše pořádně promíchejte rukama a opečte v olejem vymazaném vaflovači dozlatova.
Bramborové vafle jsou nejlepší s řeckým jogurtem nebo s dipem ze zakysané smetany a bylinkami.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře