Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané vafle připravené z brambor jsou snadné, rychlé a zasytí. Můžete je připravit pro návštěvu, ale i jako menší večeři nebo oběd. Suroviny, které k jejich přípravě potřebujete, navíc bývají doma kdykoli.

Na bramborové vafle budete potřebovat jen několik surovin, a pokud si je připravíte předem, budou vafle hotové za chvilku – strávníci si pochutnají do 40 minut. Díky druhu přidaného sýru můžou být pokaždé trochu jiné.

Jak připravit bramborové vafle

Jejich základem jsou oloupané syrové brambory nastrouhané nahrubo.

  1. Syrové oloupané brambory nastrouhejte nahrubo a přidejte k nim nasekané čerstvé bylinky, my jsme použili petrželku a majoránku.
  2. Oblíbenou šunku nakrájejte na kostičky a přidejte ji k bramborám.
  3. Ke směsi přidejte ještě vejce a vše okořeňte – přidejte sůl a sušený nebo čerstvý česnek podle chuti.
  4. Nakonec přidejte nahrubo nastrouhaný oblíbený tvrdý sýr – např. eidam nebo goudu.
  5. Vše pořádně promíchejte rukama a opečte v olejem vymazaném vaflovači dozlatova.

Bramborové vafle jsou nejlepší s řeckým jogurtem nebo s dipem ze zakysané smetany a bylinkami.

Komentáře

Další tipy a triky