Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Abyste si pochutnali na gyrosu, nemusíte mít doma speciální gril a maso odřezávat; jde to i snadněji. My jsme zvolili kuřecí maso, ale vy si můžete podle stejného návodu připravit gyros z kteréhokoli jiného.

Gyros se nejčastěji konzumuje se zeleninou, zálivkou a hranolky, a tak jsme takový připravili i my. Výsledek vypadá stejně jako z rychlého občerstvení, ale je zdravější a přesně podle vašich představ.

Jak připravit domácí kuřecí gyros

Podívejte se, jaké k přípravě domácího gyrosu budete potřebovat suroviny.

  1. Marináda na maso: V míse smíchejte bílý jogurt, oregano, mletou papriku, sušený česnek, tymián, pepř, sůl, citronovou šťávu a olivový olej.
  2. Kuřecí stehna očistěte, maso nakrájejte na nudličky a promíchejte ho s marinádou.
  3. Maso zakryjte potravinovou fólií, pečicím papírem a zatižte. Nechte marinovat přes noc.
  4. Poté maso pečte na 180 °C asi hodinu.
  5. Zálivka – řecké tzatziki: Nastrouhejte okurku, promíchejte ji s řeckým jogurtem, citronovou šťávou, olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem a přidejte nasekaný kopr.
  6. Gyros podávejte s tzatziki a hranolky.

Gyros chutná jako oběd i jako pohoštění pro návštěvu.

Komentáře

Další tipy a triky