Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolády vypadají složitě a některé možná i složité jsou, ale Hurikán k nim nepatří. Nadýchané těsto zvládnete hravě a rolování chce jen trochu cviku. Krásného mramorování docílíte snadno pomocí špejle.

Na roládu Hurikán můžete klidně pozvat i hosty, protože s ní zaručeně uděláte dojem. Je snem všech hostitelek – rychlá, snadná, chutná výborně a vypadá nádherně. Co víc si přát?

Jak upéct roládu Hurikán

Krátký seznam surovin na roládu Hurikán najdete pod tímto odkazem.

  1. Vyšlehejte pevný sníh z vaječných bílků a cukru.
  2. V míse promíchejte olej, mléko, žloutky a vanilkový extrakt. Nakonec přisypte prosátou mouku a také promíchejte.
  3. Pevný sníh opatrně vmíchejte do těsta.
  4. Část těsta oddělte a smíchejte s kakaem rozmíchaným v horké vodě. Obarvené těsto přemístěte do sáčku. 
  5. Na plech vyložený pečicím papírem nalijte světlé těsto a na něj sáčkem nastříkejte tmavé těsto.
  6. Špejli vnořte do těsta co nejvíce ke dnu a pohybujte jí zleva doprava podle videonávodu, abyste vytvořili hurikánový vzor.
  7. Těsto pečte asi 20 minut na 160 °C.
  8. Plát nechte chvíli vychladnout, poté jej obraťte a stáhněte pečicí papír.
  9. Můžete natřít marmeládou. Stáčejte od kratší strany pomocí pečicího papíru.

Roládu můžete potřít také krémem, ale výborná je i bez náplně.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli