Roláda Hurikán je nadýchaná a jemná. Naučí vás ji videonávod
Rolády vypadají složitě a některé možná i složité jsou, ale Hurikán k nim nepatří. Nadýchané těsto zvládnete hravě a rolování chce jen trochu cviku. Krásného mramorování docílíte snadno pomocí špejle.
Na roládu Hurikán můžete klidně pozvat i hosty, protože s ní zaručeně uděláte dojem. Je snem všech hostitelek – rychlá, snadná, chutná výborně a vypadá nádherně. Co víc si přát?
Jak upéct roládu Hurikán
Krátký seznam surovin na roládu Hurikán najdete pod tímto odkazem.
- Vyšlehejte pevný sníh z vaječných bílků a cukru.
- V míse promíchejte olej, mléko, žloutky a vanilkový extrakt. Nakonec přisypte prosátou mouku a také promíchejte.
- Pevný sníh opatrně vmíchejte do těsta.
- Část těsta oddělte a smíchejte s kakaem rozmíchaným v horké vodě. Obarvené těsto přemístěte do sáčku.
- Na plech vyložený pečicím papírem nalijte světlé těsto a na něj sáčkem nastříkejte tmavé těsto.
- Špejli vnořte do těsta co nejvíce ke dnu a pohybujte jí zleva doprava podle videonávodu, abyste vytvořili hurikánový vzor.
- Těsto pečte asi 20 minut na 160 °C.
- Plát nechte chvíli vychladnout, poté jej obraťte a stáhněte pečicí papír.
- Můžete natřít marmeládou. Stáčejte od kratší strany pomocí pečicího papíru.
Roládu můžete potřít také krémem, ale výborná je i bez náplně.
Komentáře