Jak se připravuje rozhuda? Na levnou, jednoduchou a rychlou pomazánku potřebujete tvaroh
Tvarohové pomazánky patří k těm nejjednodušším na přípravu, stačí přidat několik surovin a máme hotovo. Navíc vyjdou levně. Mazat je můžeme na čerstvé pečivo a výborně chutnají i na počesnekovaných topinkách.
Jak udělat rozhudu
Základem této jednoduché pomazánky, kterou pro nás připravovaly už naše babičky, je samozřejmě tvaroh, dále trochu másla nebo kysané smetany. K tomu potřebujeme sůl, mletý kmín, a rozhodně nesmí chybět zelené bylinky. Použijeme ty, které zrovna máme po ruce. Nejběžněji pažitku nebo cibulovou nať, vhodná je i petrželka, a na jaře, když roste medvědí česnek, určitě se také hodí.
Tip: Místo másla a kysané smetany můžeme k tvarohu přidat trochu olivového oleje, pomazánka chutná výborně.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Rozhuda pro pravé chlapy
- Potřebujeme 250 g měkkého tvarohu, 200 g tvarůžků, 1 cibuli, 40–50 g másla, 100–150 ml mléka, pálivou papriku, pepř, sůl a pažitku.
- Nejprve vyšleháme tvaroh s máslem a mlékem.
- Přidáme nastrouhané tvarůžky a nadrobno nakrájenou cibuli.
- Dále přimícháme koření a sůl podle chuti.
- Nakonec vmícháme nakrájenou pažitku a pomazánku necháme chvíli uležet.
- Mažeme na pečivo, můžeme použít i na jednohubky.
Další pomazánky z tvarohu
Z tvarohu připravujeme i další chutné pomazánky, třeba budapešťskou, která krásně chutná po červené paprice (kapii). Patří do ní sušená paprika, ale přidat můžeme i sterilovanou, a na ozdobu čerstvou. Pomazánku snadno umícháme podle názorného videa:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pórkový salát s jablkem, mrkví a majonézou
Přidáno 31. 3. 2023 08:56

Můj játrový guláš
Přidáno 30. 3. 2023 19:58

Vepřová kapsa plněná sýrem a zeleninou
Přidáno 30. 3. 2023 19:26

Tvarůžková smaženka
Přidáno 30. 3. 2023 13:02

Domácí špaldové nudle s tuňákem a sýrovou omáčkou
Přidáno 30. 3. 2023 09:42

Víkendová valašská kyselice
Přidáno 29. 3. 2023 21:00
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.