Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovník je oblíbený moučník. Pokud ho máte rádi i vy, jistě vám zachutná i nepečený dort plný máku, který zdobí poleva a jedlé květy. Je velmi snadný na přípravu, o čemž se můžete přesvědčit ve videonávodu.

Makové moučníky jsou syté a mají plnou chuť. Díky tomu jsou oblíbené u dětí a dospělých. Tento dezert, nebo chcete-li dort, je nepečený, takže velmi snadný, a pokud nepočítáme dobu tuhnutí, i rychlý.

Jak připravit makový dort

Zde se dočtete, které suroviny jsou na nepečený makový dort potřeba.

  1. V hrnci smíchejte mák, krupicový cukr, vanilkový cukr, krupici, špetku soli a mléko.
  2. Směs přiveďte k varu a vařte, dokud nezhoustne.
  3. Poté nechce v makové hmotě rozpustit máslo a přimíchejte nadrcené piškoty.
  4. Směs přemístěte do dortové formy, uhlaďte a nechte v ledničce vychladit asi hodinu.
  5. Dort polijte polevou z čokolády rozpuštěné ve smetaně, vraťte do ledničky a nechte ztuhnout přes noc.
  6. Nakonec můžete dort ozdobit jedlými věty nebo třeba čokoládovými hoblinami.

Makovým dortem neurazíte žádnou návštěvu.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli