Telecí polévka s knedlíčkama podle inspirace chefa Thomase Kellera

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: několik hodin 3 litry Polévky 34 názorů

Suroviny

Na vývar:
všechny ořezané zbytky:
kosti(chrupavky nebo nožička z telecího masa)
1 cibule
kousek celeru
2 mrkve
1 malá petržel
3 stroužky česneku
1 rajče
1 lžíce rajčatového protlaku
špetka tymiánu
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
libeček
pažitka
sůl
Na knedlíčky:
obrané telecí maso
1 vejce
proužek másla
tavený sýr s ementálem
petrželka
strouhanka
sůl
nějaké drobné těstoviny na zahuštění (mohou být domácí nudle)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na několik hodin táhneme vývar z masa, kořením, rajčetem, protlakem a soli, můžeme dolévat trochu vodou, aby se nám nevyvařila. Vývar si pak přecedíme a přidáme do něj zeleninu, kterou si nakrájíme, dále libeček a vaříme, až je zeleninka měkká.

  2. Mezi tím si připravíme knedlíčky: v misce si utřeme maso s máslem, sýrem a vejcem, přidáme petrželku nasekanou nadrobno, sůl a tolik strouhanky, aby nám šli pěkně tvarovat knedlíčky.

  3. Až nám zeleninka změkne, zavaříme knedlíčky spolu s těstovinami, vaříme 5 minut a vypnuté necháme dojít, přihodíme nasekanou pažitku.

Poznámka

Polévka je ideální na přípravu pro PH!, kde jsem jí dělala i já a táhla jsem jí 8 hodin. Jelikož PH každý nemá, popsala jsem jí, jak vařit normálně na sporáku.

Na báječný vývar z telecího masa mě improvizoval chef z Ameriky Thomas Keller, který mi učaroval svým vařením a vychytávkami, i když jsem něco málo změnila.

Myslím, že vývar by šel takto dělat i z jiného masa, já telecí dostala od dcery, tak jsem použila žebírka a kloub, jinak se dává i nožička.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Telecí polévka s knedlíčkama podle inspirace chefa Thomase Kellera

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivana Ch:Ivčo, je vidět, že u vás jde ta polévečka na odbyt a taky je to pro kuchařku příjemné, když vidí, jak členům rodiny chutná:yes::-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Já se pícnu, uvařila jsem veliký hrnec, kluk sotva vstal hned si nalil misku, taťulda taky, kluk v poledne další misku(jeho miska je třičtvrtělitru polévky), taťulda už si dal jenom trochu, já taky trochu, a na zítra skoro nic nezbylo. Mám odřezky a kosti ještě na dvakrát.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivana Ch: Ivčo, děláš mi velkou radost;-)já už telecí nemám, jinak bych jí taky ráda opakovala-tak díky:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Znova vařím tuto výtečnou polévku.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivana Ch: Ivčo, mám radost, že chutnala, to mě vždy potěší nejvíc a díky, že jsi jí uvařila:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Polévku jsem včera uvařila, je výtečná:-D:-D:-p:-p:-p:-p:-K:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Myslím, že nebyl neklid, ale teď je to perfektní.
    Kdyby všichni byli tak tolerantní ako Bibinka, tenhle svět by byl rájem na Zemi.
    Děkuji!

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Petr:Petře, už můžeš v klidu spát....polévka má název dle tvého přání a snad už bude klid;-):-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Petr: Polévka-vývar bude určitě dobrá:-p:yes:ale mám podobný názor. Jedinečnost je spíš u michelínů;-)takové zdůrazňování názvů nějak nechápu, je to zavádějící. Autor má sice právo , ale 100 lidí 100 chutí:-8

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Pro spagetka:
    Souhlasím i nesouhlasím (a nezlobím se).
    Je tady více než 27000 receptů. Kromě "Jedinečné telecí polévky s knedlíčkama" není žádná jiná "Telecí polévka". V životě jsem o žádné "Telecí polévke" neslyšel a je mi přes šedesát.
    Jestliže se recept nenazývá "Jedinečný", znamená to, že je špatný?
    "Telecí polévka s knedlíčkama" a nic víc.
    Pro někoho bude polévka "Normální" a pro autorku "Jedinečná".

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Petr: nezlob se, ale název je zcela a jen na autorovi. Pro autorku byla jedinečná, tak proč ne? Nikdo tě přece nenutí, abys polévku ochutnal, či vařil. Prostě tě nezaujala, tak ji přejdi. Dyk se podívej jen na názvy "obyčejných" gulášů. To má být u všeho jen "Guláš"?;-);-);-)

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Já bych hlavně vypustil v názvu to "Jedinečná". To, že inspirace je od známého amerického kuchaře, ještě nic neznamená. Pro mne je to normální polévka, kterou bych možná ani neochutnal a vůbec nikdy nevařil. To je přece individuální ale ne jedinečné....
    "Telecí polévka" a nic víc.

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

  • mmm mmm(neregistrovaný)

    Jana Remková: protože se sama neumí chytit za nos. Do Chamborda se navezla zcela nepodloženými podezřeními o plagiátorství... A hned že vymazat :no:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Toto už není web o receptech,ale o napadání pod něma;-(:no:I mě by chutnalo:-p+11:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: polévka z teleciho masa telecí vývar polévka z telecích kostí mail drechslerei-keller.ch loc:cz polévka z telecího ryba keller keller kuchař polévka s telecích kostí vepřová líčka podle polreicha polévky z telecího masa polívka s telecího masa vývar s telecich kosti polivka z teleci kosti \"telecí polévky\" tekeci knedlicky vývar z telecí kosti polévka z telecích kostí normalni polevka teleci polévka nudle polevky z teleciho

Zapomněl/a jsem heslo