Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasická pizza má suchý okraj, který mnoho lidí ani nejí. Pokud si budete dělat domácí pizzu, zkuste její okraje naplnit sýrem a tak dosáhnout toho, že z ní nezbyde ani ta kůrka. To, co na pizzu pokladete, už je jen na vás.

Pizza je snad jedno z nejoblíbenějších jídel vůbec. Její výroba je snadná a levná, existuje v nespočtu možných variant a není sice vysloveně zdravá, ale není ani vysloveně nezdravá. 

Jak na pizzu s plněným okrajem

Není na tom nic složitého a seznam surovin potřebných na výrobu plněné pizzy najdete v tomto receptu.

  1. Z bochánku těsta na pizzu vytvořte kulatý tvar a položte jej na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Po okrajích kruhu nasypte strouhaný sýr, okraje přehněte a pevně spojte pomocí prstů.
  3. Na těsto naneste sugo, rozetřete ho po celé ploše a posypte ho pizza kořením. Pokud ho nemáte, postačí oregano.
  4. Na pizzu poskládejte to, co máte rádi – šunku nebo salám, různé druhy sýra, kolečka rajčat či cibule… Nakonec ji posypte strouhaným sýrem.
  5. Po upečení potřete okraj pizzy olejem smíchaným s rozetřeným česnekem.
  6. Pizzu můžete dozdobit bylinkami a servírovat.

Pizza je variabilní co do použitých surovin i co do tvaru.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli