Pizza z listového těsta I.

mirca75 Kuchařka:

Doba přípravy: Omáčka 15 min + pečení cca30 min. PT0H45M PT0H30M PT0H15M Velký plech Pizzy 25 názorů

Včerejší večeře 14.6.
525
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Suroviny

400 listové těsto
50 g šunky
50 g turistického salámu
0,5 balíčku eidamu
0,5 balíčku uzeného eidamu
1 mozzarella
10 ks cherry rajčat
5 ks žampionů
1 zelená paprika
1/2 červené papriky
1/4 pórku
2 zelené cibulky
1 vejce na potření
NA ZÁKLADNÍ OMÁČKU:
2 cibule
3 lžíce rajčatového protlaku
5 rajčat (nebo 1 plechovka loupaných,steril.)
3 stroužky česneku
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
1 lžíce nasekané čerstvé bazalky (nebo lžička sušené)
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 1. Nejdříve uvaříme omáčku - na oleji podusíme najemno krájenou cibuli, rajský protlak, jemně sekaná rajčata, bazalku, jemně kráj. česnek (prolisovaný), cukr, sůl, ml. pepř, až vznikne hustá omáčka.

  2. 2. Rozválíme obě těsta (po 200g) na velikost plechu. První plát položíme na plech s pečícím papírem - propícháme vidličkou aby se neudělaly vlny - pomažeme vychladlou omáčkou a poklademe salámem a zeleninou a nakonec posypeme směsí sýrů nakrájených na kostičky a promíchaných se lžící oliv. oleje a koření na pizzu (nebo provensálským).

  3. Poté nahoru položíme druhý plát (nařezávala jsem vroub.kolečkem), pomažeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do vyhřáté trouby na 200°C. Po 10 min. ztlumíme na 180°C a pečeme do zlatova.

Poznámka

Dělala jsem na velký nízký plech k večeři pro nás tři a po skončení jídla jsem zjistila, že až na zbylé tři kousky jsme jí celou snědli. No k snídani holt bylo něco jiného ;-).

Tato základní omáčka se hodí i na těstoviny - jak vařené, tak zapékané.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pizza z listového těsta I.

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    :-K Děkuji za recept. Dnes jsem dělala a je supeeeer.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    super recept, za 10 min byla pryč.

    Odpovědět

  • adnast adnast

    :yes:tak jsem dnes tvořil pizzu dle tohoto receptu,moc dobré ale jestli mohu doporučit tak tu omáčku udělat z poloviční dávky.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    To mě uteklo,ukládám a dělám si jen tak:-p:yes::-D

    Odpovědět

  • mrkev mrkev(neregistrovaný)

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-))Díky neregistrovaným Ojojoj a Jirkou mohu přidat +20 bodík za receptík,který se mi líbí:yes:Už se těším,až neregistr také něco přidají:-*:-p
    mmj pro neregistr-lidi,alespoň si posuňte časové odstupy,pokud vkládáte z jednoho compu;-)

    Odpovědět

  • Jirka Kuchařiček Jirka Kuchařiček(neregistrovaný)

    ;-(:-(:-):-/:-p;-):-O:-8:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-8:-8:-8:-8:-8:-S:-D:-))sssuuuuuuuuuppeeeeeeeeeeerrrrrr uz jsem to skusil je to fakt dobry MIRČO:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-K:-K:-Khttp:/:-O:-O:-8:-8:-8:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-*:-*:-D:-D:-)):-)):-?:-((:-((:yes::-//;-(:-(:-)

    Odpovědět

  • Ojojoj Ojojoj(neregistrovaný)

    jj Mirdo fakt boomba:yes::-p:-):-D:-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Sodovko:-), je pro mě velkým potěšením, že jsem Ti tak symfonicky "ovlivnila" chuťové buňky:-8;-). Jsem moc ráda, že vám omáčka chutná a že se receptík uchytil, u tak milých lidiček:-K. Díky i za pizza kroužky...;-).

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Mirco, tuhle omáčku dělám nejenom na pizzu, ale i na šneky z lístkového těsta. :-p Je to úplně jiná symfonická báseň, než jenom těsto potřít kečupem. :-) Již před 2 lety jsem se nechala inspirovat tvým komentářem (02.11.2009 10:52:16) u receptu Pizza kroužky, ke kterému si přidala i své fotečky :yes:
    http://www.toprecepty.cz/recept/1649-pizza-krouzky...

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Lusindo79:-)díky za pochvalu a jsem ráda,že chutnalo:-p;-).

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Dnes jsem pekla, abych měla něco dobrého pro návštěvu, je výborná, jen uzený sýr jsem zaměnila za hermelín.:yes:

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Mirečko dobroučká teda byla, měla si pravdu že recept opravdu nezklamal.Plech byl zachvilku vymetený, i náš děda si pochutnával.:-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Aneto:-)máš jí moc hezkou a vypadá pěkně šťavnatě:-p.Díky za vyzkoušení a pěknou fotečku:-).Koukám,že si budu taky muset koupit ten vykrajovací váleček-vypadá to s ním moc pěkně:-);-).

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Miry, tak tahle pizza byla včera k večeři.A byla to lahoda.Tvůj recept nikdy nezklame.Bodíček jsem ti už dala dřív.:-):-K:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo