Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halloween je svátek, kdy je strašení všeho druhu povoleno, a to i na talíři. Připravte dětem takové cupcaky, jejichž příprava je bude hodně bavit a jejichž pojídání s pocitem mírného odporu si budou dlouho pamatovat.

Švábi jsou z entomologického hlediska poměrně zajímavý hmyz, ovšem pořádkumilovné hospodyně z nich pravděpodobně tak nadšené nebudou. Je pravda, že šváb nevypadá právě vábně a většina z nás pociťuje při pohledu na švába odpor, hnus a možná i strach. Všechny tyto pocity jsou jednou v roce dovoleny – je to na Halloweena, kdy se rádi bojíme a strašíme.

Jak na cupcakové šváby

Pokud byste zatoužili někoho pořádně postrašit prostřednictvím jedlých švábů, nechte se inspirovat tímto videonávodem. Seznam surovin potřebných na výrobu cupcaků se šváby je uvedený v tomto receptu.

  1. Nejprve upečte vanilkové korpusy cupcaků. Recept na vanilkové cupcakes naleznete třeba zde, ale použít můžete i jiný.
  2. Do korpusů vydlabejte otvor (použít můžete lžičku nebo vypeckovávač) a naplňte ho malinovým rozvarem.
  3. Na povrch cupcaku natřete máslový krém rozmíchaný s rozpuštěnou čokoládou. Krém rozetřete tak, aby byl na povrchu hladký – musí na něm držet datlový šváb.
  4. Dejte chladit do ledničky a mezitím vypeckujte tolik datlí, kolik máte cupcaků. Otvor po pecce také naplňte malinovým rozvarem.
  5. Datle položte na cupcaky a rozpuštěnou čokoládou nakreslete nožičky a tykadla švába. Nezapomeňte nohy doplnit o typické malé výběžky.
  6. Okolí nechutných jedlých, ale šťavnatých švábů, např. servírovací tác nebo talíř, můžete pokrýt nastrouhanou čokoládou.

Minimálně u dětí se tyto děsivé cupcaky jistě shledají s úspěchem.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli