Sterilované cuketové zelí

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 30 minut Zavařeniny 8 názorů

Suroviny

Cukety
cibule
jablko
cukr
ocet
kmín
pepř
sůl
olej
Můžeme přidat:
bílé víno
provensálské koření
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukety nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme s nakrájenou cibulí, nastrouhaným jablkem, pokmínujeme, osolíme, přidáme pepř, ocet, cukr a sůl, aby chutě byly vyvážené, jako u klasického zelí jak máme kdo rád.

  2. Dáme do sklenic, tak 5 cm od shora, zavíčkujeme a sterilizujeme po dobu 15 minut.

  3. Když pak zelí použijeme a budeme ho dusit, můžeme ho ještě chuťově doladit a můžeme přidat i bílé víno a provensálské koření.

Poznámka

Z Receptů na cukety od Jany Štěpánkové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sterilované cuketové zelí

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    veraskoumalova: Věrko, mě se také nikdy nezkazilo a je to přesně, jak píše Anička Kočíková:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Regika:Mě sterilované cuketové zelí vydrží i 2 roky(mám ještě pár sklenek z r.2017)a ještě mi nezkvasilo.Přidaná cibule musí být opravdu kvalitní.Někdy se stane,že je uvnitř už mírně nakvašená a to může v zavařenině udělat pěknou paseku:-(

    Odpovědět

  • veraskoumalova veraskoumalova

    Regika: Já to dělám tak, že si cuketové zelí rovnou uvařím a pak zasteriluji. Mám připravené rovnou k obědu, jen ohřeju. Nikdy se mi nezkazilo.

    Odpovědět

  • Regika Regika(neregistrovaná)

    tak právě zkouším novou várku.... je možné, že sem sklenice moc napěchovala... a babička mi poradila přesterilizovat ho druhy den ještě jednou.... držte mi palce :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    magdalenka:Magdalenko, no právě, to si taky myslím;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    V recepte sa píše o sterilizácii. Ak bolo dobre sterilizované, kvasiť by nemalo.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Regika:Regi, kde jsi to zelí skladovala:-? Nejlepší je udělat ho a hned čerstvé spotřebovat a nebo dát do sklenice a mít ho ne dlouho v lednici. Jinak nevím:-(a je mi to líto

    Odpovědět

  • Regika Regika(neregistrovaná)

    Všechno mi zkvasilo :-( Nevíte někdo proč?

    Odpovědět

Tématické fráze: cuketové zelí sterilované sterilizované cuketové zelí sterilované zelí sterilovaná cuketa sterilovaná dýně sterilované cuketové zelí cuketové zelí sterilizované cuketové zelí příprava sterilovaného zelí sterilované zelí recept jak zavařit cuketové zelí sterilizovana cuketa sterilizované zelí z cukety recept na sterilované cuketové zelí sterilování dýně nejlepší cuketové zelí jak připravit zelí z cukety cuketa sterilizovaná sterilovaná cuketa recepty sterilované zelí z cukety

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít