Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilované cuketové zelí

Velkou úrodu i lehce přerostlých cuket hravě zpracujete pomocí tohoto receptu na sterilované cuketové zelí. Zavařte cukety do sklenic a v zimě pak už stačí jen sáhnout do spíže, vyklopit sklenici, upéct maso a večeře je na světě.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 128 kJ /
270 kcal
Bílkoviny5,66 g
Tuky4,06 g
Vláknina23,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy44,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z cuket vydlabeme semena a dužinu nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli pokrájíme najemno a jablko nastrouháme nahrubo. Krok 2: Vše smícháme, přidáme kmín, osolíme a opepříme. Krok 3: Přidáme ocet, cukr a sůl tak, aby chutě byly vyvážené, jako u klasického zelí jak máme kdo rád. Krok 4: Napěchujeme do čistých sklenic, otřeme hrdla a zavíčkujeme. Krok 5: Sterilujeme při 85°C po dobu 20 minut.

TIP: Jak zužitkovat přerostlé cukety

Zveřejněno 31. 8. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Z Receptů na cukety od Jany Štěpánkové. Když pak zelí použijeme a budeme ho dusit, můžeme ještě chuťově doladit a přidat i bílé víno a provensálské koření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované cuketové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32N9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované cuketové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32N9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

veraskoumalova: Věrko, mě se také nikdy nezkazilo a je to přesně, jak píše Anička Kočíková:yes:

Regika:Mě sterilované cuketové zelí vydrží i 2 roky(mám ještě pár sklenek z r.2017)a ještě mi nezkvasilo.Přidaná cibule musí být opravdu kvalitní.Někdy se stane,že je uvnitř už mírně nakvašená a to může v zavařenině udělat pěknou paseku:-(

Regika: Já to dělám tak, že si cuketové zelí rovnou uvařím a pak zasteriluji. Mám připravené rovnou k obědu, jen ohřeju. Nikdy se mi nezkazilo.

tak právě zkouším novou várku.... je možné, že sem sklenice moc napěchovala... a babička mi poradila přesterilizovat ho druhy den ještě jednou.... držte mi palce :-)

magdalenka:Magdalenko, no právě, to si taky myslím;-)

V recepte sa píše o sterilizácii. Ak bolo dobre sterilizované, kvasiť by nemalo.

Regika:Regi, kde jsi to zelí skladovala:-? Nejlepší je udělat ho a hned čerstvé spotřebovat a nebo dát do sklenice a mít ho ne dlouho v lednici. Jinak nevím:-(a je mi to líto

Všechno mi zkvasilo :-( Nevíte někdo proč?

Tématické fráze:
cuketové zelí sterilované, sterilizované cuketové zelí, sterilované zelí, sterilovaná cuketa, sterilovaná dýně, sterilované cuketové zelí, cuketové zelí sterilizované, cuketové zelí, příprava sterilovaného zelí, sterilované zelí recept, jak zavařit cuketové zelí, sterilizovana cuketa, sterilizované zelí z cukety, recept na sterilované cuketové zelí, sterilování dýně, nejlepší cuketové zelí, jak připravit zelí z cukety, cuketa sterilizovaná, sterilovaná cuketa recepty, sterilované zelí z cukety

Suroviny:
cuketa, cibule, jablko, kmín celý, cukr, ocet, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu