Ne všechny muchomůrky jsou jedovaté. Upečte si jedlé podle videonávodu
Cokoli k jídlu, co svým tvarem připomíná nějakou věc, je pro děti lákavé. A vlastně nejen pro ně, jedlé předměty jsou zkrátka zábavnější pro všechny strávníky. Pomocí tohoto videoreceptu se naučíte muffinkové muchomůrky, které vypadají jako živé.
V mykologickém atlasu se dočteme, že je muchomůrka červená jedovatá houba. Pokud nebudete litovat času v kuchyni a připravíte podle videoreceptu muchomůrky se základem z muffinů, zjistíte a ověříte, že to nemusí být vždycky pravda. Naopak – tyto muchomůrky červené jsou prudce jedlé a silně návykové.
Jak připravit jedlé muchomůrky
Jedlé muchomůrky mají základ v muffinu. Dále ochutnáte krém z Kinder Buena, bílou čokoládu a vanilkové těsto, tedy samé sladké dobroty. Seznam ostatních surovin potřebných na výrobu jedlých muchomůrek si přečtete v tomto článku.
- Do půlkulatých silikonových formiček naneste tečky z rozpuštěné bílé čokolády a nechte je ztuhnout.
- Následně obarvěte bílou čokoládu červeným olejovým barvivem a tuto červenou čokoládu naneste do formiček na bílé tečky. Dobře to jde například štětcem.
- Jakmile budou červené kloboučky ztuhlé, naplňte je krémem a krém zahlaďte do rovna.
- Do krému vtlačte malé muffiny i s papírovým košíčkem tak, aby dobře držely. Dobré je zvolit vroubkovaný samodržicí košíček, noha houby vypadá věrohodněji.
- Hotový výrobek dejte do mrazničky na alespoň 2 hodiny ztuhnout.
- Ztuhlé muchomůrky opatrně vyjměte z formiček. Pokud jste estéti, můžete pro houbičky připravit i mech z mechového těsta, anebo podhoubí z nadrcených sušenek Oreo.
Jedlé muchomůrky jsou jako živé a zaručeně nejedovaté. Můžete jich tedy zkonzumovat klidně plný košík.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře