Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cokoli k jídlu, co svým tvarem připomíná nějakou věc, je pro děti lákavé. A vlastně nejen pro ně, jedlé předměty jsou zkrátka zábavnější pro všechny strávníky. Pomocí tohoto videoreceptu se naučíte muffinkové muchomůrky, které vypadají jako živé.

V mykologickém atlasu se dočteme, že je muchomůrka červená jedovatá houba. Pokud nebudete litovat času v kuchyni a připravíte podle videoreceptu muchomůrky se základem z muffinů, zjistíte a ověříte, že to nemusí být vždycky pravda. Naopak – tyto muchomůrky červené jsou prudce jedlé a silně návykové.

Jak připravit jedlé muchomůrky

Jedlé muchomůrky mají základ v muffinu. Dále ochutnáte krém z Kinder Buena, bílou čokoládu a vanilkové těsto, tedy samé sladké dobroty. Seznam ostatních surovin potřebných na výrobu jedlých muchomůrek si přečtete v tomto článku.

  1. Do půlkulatých silikonových formiček naneste tečky z rozpuštěné bílé čokolády a nechte je ztuhnout.
  2. Následně obarvěte bílou čokoládu červeným olejovým barvivem a tuto červenou čokoládu naneste do formiček na bílé tečky. Dobře to jde například štětcem.
  3. Jakmile budou červené kloboučky ztuhlé, naplňte je krémem a krém zahlaďte do rovna.
  4. Do krému vtlačte malé muffiny i s papírovým košíčkem tak, aby dobře držely. Dobré je zvolit vroubkovaný samodržicí košíček, noha houby vypadá věrohodněji.
  5. Hotový výrobek dejte do mrazničky na alespoň 2 hodiny ztuhnout.
  6. Ztuhlé muchomůrky opatrně vyjměte z formiček. Pokud jste estéti, můžete pro houbičky připravit i mech z mechového těsta, anebo podhoubí z nadrcených sušenek Oreo.

Jedlé muchomůrky jsou jako živé a zaručeně nejedovaté. Můžete jich tedy zkonzumovat klidně plný košík.

Komentáře

Další tipy a triky