Stříkaná roláda s ovocem chutná i v parných dnech. Připravte ji podle videonávodu
Rolády jsou díky náplni vždy potěchou pro oko. Na řezu jsou barevné a už jen z pohledu na tu krásu se nám sbíhají sliny. Tato stříkaná roláda je krásná i zvnějšku, a protože obsahuje ovoce, osvěží i v horkých dnech.
Rolády jsou trochu náročnější na přípravu, ale pokud se je naučíte správně svinout, jistě se povedou. Výhodou je, že je výsledek vždy jiný v závislosti na zvolené náplni. Do této ovocné můžete použít sezónní, ale i kompotované ovoce.
Jak na stříkanou roládu
Na stříkanou piškotovou roládu budete kromě surovin na těsto potřebovat také smetanu a ovoce.
- Do mísy dejte bílky a cukr a vyšlehejte tuhý sníh.
- Do sněhu zašlehejte žloutky a opatrně vmíchejte prosátou hladkou mouku.
- Těsto vložte do cukrářského sáčku s kulatou zdobicí špičkou.
- Plech vyložte pečicím papírem a na něj vytlačte těsto v šikmých proužcích.
- Nakonec těsto poprašte moučkovým cukrem a pečte 10 minut na 200 °C.
- Upečené těsto nechte vychladnout, stáhněte z něj pečicí papír a pokapejte těsto nálevem z broskvového kompotu.
- Plát těsta potřete šlehačkou a poklaďte ovocem dle chuti a možností (např. jahodami, kiwi a broskvemi).
- Těsto srolujte, roládu zabalte a vložte na několik hodin do ledničky.
- Roládu zbývá už jen poprášit cukrem a servírovat.
Roláda se hodí ke kávě i ke kopečku zmrzliny.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře