Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolády jsou díky náplni vždy potěchou pro oko. Na řezu jsou barevné a už jen z pohledu na tu krásu se nám sbíhají sliny. Tato stříkaná roláda je krásná i zvnějšku, a protože obsahuje ovoce, osvěží i v horkých dnech.

Rolády jsou trochu náročnější na přípravu, ale pokud se je naučíte správně svinout, jistě se povedou. Výhodou je, že je výsledek vždy jiný v závislosti na zvolené náplni. Do této ovocné můžete použít sezónní, ale i kompotované ovoce.

Jak na stříkanou roládu

Na stříkanou piškotovou roládu budete kromě surovin na těsto potřebovat také smetanu a ovoce.

  1. Do mísy dejte bílky a cukr a vyšlehejte tuhý sníh.
  2. Do sněhu zašlehejte žloutky a opatrně vmíchejte prosátou hladkou mouku.
  3. Těsto vložte do cukrářského sáčku s kulatou zdobicí špičkou.
  4. Plech vyložte pečicím papírem a na něj vytlačte těsto v šikmých proužcích.
  5. Nakonec těsto poprašte moučkovým cukrem a pečte 10 minut na 200 °C.
  6. Upečené těsto nechte vychladnout, stáhněte z něj pečicí papír a pokapejte těsto nálevem z broskvového kompotu.
  7. Plát těsta potřete šlehačkou a poklaďte ovocem dle chuti a možností (např. jahodami, kiwi a broskvemi).
  8. Těsto srolujte, roládu zabalte a vložte na několik hodin do ledničky.
  9. Roládu zbývá už jen poprášit cukrem a servírovat.

Roláda se hodí ke kávě i ke kopečku zmrzliny.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli