

Kakaová roláda s ovocem bez mouky
Suroviny
- 5 vajec
- 100 g moučkového cukru (může být méně)
- 4 PL holandského kakaa
- 1 33% (40%) šlehačka
- 1 vanilkový cukr
- maliny, borůvky, jahody
Postup přípravy receptu
Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a potom přidáme kakao (kakaa může být méně či více, dle chuti). Poté dáme na plech pečicí papír, na který kakaovou směs rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut. Troubu během pečení neotevíráme! Po upečení těsto vyndáme a rozprostřeme na kuchyňskou linku hadrovou kuchyňskou utěrku. Těsto na utěrku dáme tak, abychom měli stranu s pečicím papírem nahoru. Pečicí papír z těsta opatrně sloupneme a pomocí utěrek zabalíme těsto do svaru rolády. Roládu zabalenou v utěrkách dáme na půl hodinky vychladnout do lednice.
Mezitím kdy roláda chladne v lednici, vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem do tuha. Vanilkový cukr dávat nemusíte. Po půl hodince opatrně rozbalíme roládu a celou ji pomažeme šlehačkou. Na šlehačku dáme ovoce dle vlastního výběru a opět zamotáme.
Zamotanou roládu necháme opět alespoň dvě hodinky odležet v lednici. Roláda je vláčná a velmi chutná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kakaová roláda s ovocem bez mouky
K receptu nejsou žádné komentáře.