Kakaová roláda s ovocem bez mouky

Sladká jídla Doba přípravy: 45 minut 0 názorů

Sladká jídla Doba přípravy: 45 minut 0 názorů

Suroviny

5 vajec
100 g moučkového cukru (může být méně)
4 PL holandského kakaa
1 33% (40%) šlehačka
1 vanilkový cukr
maliny, borůvky, jahody

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a potom přidáme kakao (kakaa může být méně či více, dle chuti). Poté dáme na plech pečicí papír, na který kakaovou směs rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut. Troubu během pečení neotevíráme! Po upečení těsto vyndáme a rozprostřeme na kuchyňskou linku hadrovou kuchyňskou utěrku. Těsto na utěrku dáme tak, abychom měli stranu s pečicím papírem nahoru. Pečicí papír z těsta opatrně sloupneme a pomocí utěrek zabalíme těsto do svaru rolády. Roládu zabalenou v utěrkách dáme na půl hodinky vychladnout do lednice.

  2. Mezitím kdy roláda chladne v lednici, vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem do tuha. Vanilkový cukr dávat nemusíte. Po půl hodince opatrně rozbalíme roládu a celou ji pomažeme šlehačkou. Na šlehačku dáme ovoce dle vlastního výběru a opět zamotáme.

  3. Zamotanou roládu necháme opět alespoň dvě hodinky odležet v lednici. Roláda je vláčná a velmi chutná.

Komentáře k receptu Kakaová roláda s ovocem bez mouky

K receptu nejsou žádné komentáře.