Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoce přinášejí jaro, a proto jsou barevné a veselé. Aby byly ještě veselejší, můžete si období Velikonoc zpestřit i na talíři. Není ani třeba připravovat tradiční pokrmy, stačí jen běžná jídla servírovat s nápadem.

Zajíček či králíček se skládá z jednoduchých tvarů a toho je třeba využít. Stačí jen těsto na lívance nalít na pánev tak, abychom dostali požadovaný tvar, a roztomilý symbol Velikonoc je na světě.

Jak na lívancového zajíčka

Základem tohoto nápadu je těsto na lívance. Zbytek závisí na vaší zručnosti.

  1. Těsto na lívance připravte smícháním hladké mouky, kypřicího prášku a cukru.
  2. V jiné míse vyšlehejte vejce s mlékem a rozpuštěným máslem.
  3. Smíchejte obsah obou misek a těsto nechte odstát.
  4. Lívance smažte na přepuštěném másle.
  5. Snažte se těsto nalít na pánev tak, abyste získali tvar oušek (dva trojúhelníky), hlavy (menší kolo), těla (větší kolo) a nožiček (dva ovály) zajíce.
  6. Z jednotlivých tvarů složte tělo zajíce. Ocásek vytvořte z hromádky šlehačky.
  7. Lívancového zajíčka dozdobte ovocem, cukrem, sirupem či medem dle vlastní fantazie.

Tuhle snídani ocení nejen děti.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli