Lívancový zajíček dohopká z pánve až na talíř. Inspirujte se videonávodem
Velikonoce přinášejí jaro, a proto jsou barevné a veselé. Aby byly ještě veselejší, můžete si období Velikonoc zpestřit i na talíři. Není ani třeba připravovat tradiční pokrmy, stačí jen běžná jídla servírovat s nápadem.
Zajíček či králíček se skládá z jednoduchých tvarů a toho je třeba využít. Stačí jen těsto na lívance nalít na pánev tak, abychom dostali požadovaný tvar, a roztomilý symbol Velikonoc je na světě.
Jak na lívancového zajíčka
Základem tohoto nápadu je těsto na lívance. Zbytek závisí na vaší zručnosti.
- Těsto na lívance připravte smícháním hladké mouky, kypřicího prášku a cukru.
- V jiné míse vyšlehejte vejce s mlékem a rozpuštěným máslem.
- Smíchejte obsah obou misek a těsto nechte odstát.
- Lívance smažte na přepuštěném másle.
- Snažte se těsto nalít na pánev tak, abyste získali tvar oušek (dva trojúhelníky), hlavy (menší kolo), těla (větší kolo) a nožiček (dva ovály) zajíce.
- Z jednotlivých tvarů složte tělo zajíce. Ocásek vytvořte z hromádky šlehačky.
- Lívancového zajíčka dozdobte ovocem, cukrem, sirupem či medem dle vlastní fantazie.
Tuhle snídani ocení nejen děti.
Komentáře