Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Geniální recepty pro velmi zaneprázdněné: Vyzkoušejte neodolatelné nutellové špičky, mandlové brambory nebo Bounty tyčinky
Zdroj: Top recepty

Nepečené dobroty, ať už drobné cukroví nebo různé zákusky či dortíky, si získaly velkou oblibu. A není divu, zvlášť pokud jejich příprava není složitá. Stačí si připravit suroviny a pustit se do některé z nich. Připravujeme je obvykle až krátce před konzumací.

Vybrali jsme několik oblíbených pochoutek z našeho receptáře, a pokud máte rádi jednoduché a rychlé recepty na dobroty, po kterých se na podnosech jen zapráší, určitě tyto stojí za povšimnutí

Jak udělat nutellové špičky

Stačí několik surovin a můžeme se hned pustit do tvoření této pochoutky, která nejspíš bude mizet o Vánocích mezi prvními.
  1. Potřebujeme pouze 250 g Nutelly, 100 g másla, 2 lžíce vaječného koňaku, dětské piškoty a čokoládovou polevu.
  2. Nejprve ušleháme do krému Nutellu, máslo a vaječný koňak.
  3. Piškoty si rozložíme na plech. Můžeme použít formu, ve které nám nebudou při plnění ujíždět.
  4. Cukrářský sáček si naplníme krémem a začneme tvořit krouživým pohybem špičky na jednotlivých piškotech.
  5. Poté vložíme plech na několik minut do mrazničky a necháme špičky ztuhnout. 
  6. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Jednoduše nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni.
  7. Pak již začneme špičky namáčet v čokoládové polevě.
  8. A co nejdříve je dáme vychladit.

A aby se vám nutellová dobrota připravovala co nejlépe, máme pro vás natočené video s názorným postupem:

Dělbuchy, mandlové brambory nebo Bounty tyčinky

I další nepečené dobroty se uchází o naši přízeň. Vyzkoušejme třeba Bounty tyčinky:

  1. Potřebujeme na ně 1 máslo, 200 g moučkového cukru, 100 ml smetany ke šlehání a 250 g kokosu. Na ozdobu ještě čokoládovou polevu.
  2. Máslo rozpustíme, přidáme cukr a smetanu, vše společně povaříme 5 minut, poté ještě přimícháme kokos.
  3. Vše zpracujeme do těsta a rozložíme do formy vyložené papírem na pečení. 
  4. Do druhého dne necháme v chladu ztuhnout.
  5. Pak již nakrájíme na obdélníčky a zdobíme čokoládovou polevou.

Přejeme, ať se vám dobroty podaří, a pokud vybíráte ještě další recepty na nepečené cukroví, můžete nahlédnout do našeho receptáře.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky