Geniální recepty pro velmi zaneprázdněné: Vyzkoušejte neodolatelné nutellové špičky, mandlové brambory nebo Bounty tyčinky
Nepečené dobroty, ať už drobné cukroví nebo různé zákusky či dortíky, si získaly velkou oblibu. A není divu, zvlášť pokud jejich příprava není složitá. Stačí si připravit suroviny a pustit se do některé z nich. Připravujeme je obvykle až krátce před konzumací.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat nutellové špičky
- Potřebujeme pouze 250 g Nutelly, 100 g másla, 2 lžíce vaječného koňaku, dětské piškoty a čokoládovou polevu.
- Nejprve ušleháme do krému Nutellu, máslo a vaječný koňak.
- Piškoty si rozložíme na plech. Můžeme použít formu, ve které nám nebudou při plnění ujíždět.
- Cukrářský sáček si naplníme krémem a začneme tvořit krouživým pohybem špičky na jednotlivých piškotech.
- Poté vložíme plech na několik minut do mrazničky a necháme špičky ztuhnout.
- Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Jednoduše nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni.
- Pak již začneme špičky namáčet v čokoládové polevě.
- A co nejdříve je dáme vychladit.
A aby se vám nutellová dobrota připravovala co nejlépe, máme pro vás natočené video s názorným postupem:
Dělbuchy, mandlové brambory nebo Bounty tyčinky
I další nepečené dobroty se uchází o naši přízeň. Vyzkoušejme třeba Bounty tyčinky:
- Potřebujeme na ně 1 máslo, 200 g moučkového cukru, 100 ml smetany ke šlehání a 250 g kokosu. Na ozdobu ještě čokoládovou polevu.
- Máslo rozpustíme, přidáme cukr a smetanu, vše společně povaříme 5 minut, poté ještě přimícháme kokos.
- Vše zpracujeme do těsta a rozložíme do formy vyložené papírem na pečení.
- Do druhého dne necháme v chladu ztuhnout.
- Pak již nakrájíme na obdélníčky a zdobíme čokoládovou polevou.
Přejeme, ať se vám dobroty podaří, a pokud vybíráte ještě další recepty na nepečené cukroví, můžete nahlédnout do našeho receptáře.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Trochu opilé cukroví: Domácí rumové pralinky, křehké vinné čtverečky či nepečené nutellové špičky si zamilujete
Sladké dobroty s kokosem. Recepty, které skvěle naladí na vánoční atmosféru
Jaký cukr je na pečení nejlepší? A kam který použít? Záleží na druhu těsta, do nepečeného je práškový cukr jasnou volbou
Komentáře