Ovocné tiramisu: Připravte si s námi báječně svěží dezert nejen na horké letní dny
Tiramisu už většina mlsounů v Česku zná a miluje ho. Jde o jednoduchý dezert z piškotů máčených v kávě, proložených lehkým vaječným krémem s mascarpone, a to ve formě dortu, řezu nebo poháru. Jeho ovocná varianta je velmi chutná a osvěžující, navíc vhodná i pro děti.
Na téma tiramisu bylo vydáno mnoho článků, pouček a často je terčem diskuzí, které je pravé, jestli jsou přípustné i jeho variace nebo zda musíme striktně dodržet původní recepturu. Dohady jsou asi zbytečné. Když je to dobré, rozšíří se to samo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co potřebujete na ovocné tiramisu
Krém a piškoty jsou stejné jako u klasiky.
- Základem jsou piškoty máčené v ovocné šťávě místo v kávě.
- Z čerstvého ovoce je nevhodnější to bobulové - jahody, maliny, borůvky a další.
- Mimo sezónu můžete využít i dobrý kompot, třeba ananasový nebo broskvový.
- Krém na tiramisu připravíte klasicky z mascarpone a vajec.
- Tip: Levněji lze připravit krém bez vajec i mascarpone.
Jak připravit ovocné tiramisu
Je to podobně snadné jako u klasického receptu:
- Z poloviny množství ovoce vylisujte šťávu (stačí ho rozmačkat vidličkou), kompot sceďte.
- Piškoty namáčejte do ovocné šťávy nebo šťávy z kompotu a vyskládejte jimi dno formy nebo poháru.
- Potřete je krémem a navrstvěte kousky ovoce.
- Vrstvy střídejte, dokud máte dostatek surovin. Poslední vrstva by měl být krém.
- Povrch posypte kokosem, oříšky, kakaem nebo strouhanou bílou čokoládou.
- Dozdobte zbylým ovocem a lístky máty nebo meduňky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře