Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tiramisu už většina mlsounů v Česku zná a miluje ho. Jde o jednoduchý dezert z piškotů máčených v kávě, proložených lehkým vaječným krémem s mascarpone, a to ve formě dortu, řezu nebo poháru. Jeho ovocná varianta je velmi chutná a osvěžující, navíc vhodná i pro děti.

Na téma tiramisu bylo vydáno mnoho článků, pouček a často je terčem diskuzí, které je pravé, jestli jsou přípustné i jeho variace nebo zda musíme striktně dodržet původní recepturu. Dohady jsou asi zbytečné. Když je to dobré, rozšíří se to samo.

Co potřebujete na ovocné tiramisu

Krém a piškoty jsou stejné jako u klasiky.

Jak připravit ovocné tiramisu

Je to podobně snadné jako u klasického receptu:

  • Z poloviny množství ovoce vylisujte šťávu (stačí ho rozmačkat vidličkou), kompot sceďte.
  • Piškoty namáčejte do ovocné šťávy nebo šťávy z kompotu a vyskládejte jimi dno formy nebo poháru.
  • Potřete je krémem a navrstvěte kousky ovoce.
  • Vrstvy střídejte, dokud máte dostatek surovin. Poslední vrstva by měl být krém.
  • Povrch posypte kokosem, oříšky, kakaem nebo strouhanou bílou čokoládou.
  • Dozdobte zbylým ovocem a lístky máty nebo meduňky.
Pro zájemce o klasiku máme připravený videorecept na pravé italské tiramisu. Můžete se nechat inspirovat i jím.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli