

Jahodové tiramisu
Suroviny
- 500 g mascarpone
- 500 g jahod
- 2 lžíce cukru
- 4 lžíce cukru
- 4 vejce
- lžíce citrónové šťávy
- 200 ml vody
- dlouhé piškoty (přibližně 300-350 g)
Postup přípravy receptu
Polovinu jahod pokrájíme na drobno a s 2 lžícemi cukru, citrónovou šťávou a vodou pomalým varem povaříme asi 30 minut. Pak necháme vychladit.
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky - z bílků ušleháme pevný sníh, žloutky pak ušleháme se 4 lžícemi cukru do pevné světlé pěny.
Ke žloutkům vmícháme mascarpone a nakonec opatrně zabalíme i sníh.
Do mísy vrstvíme sladkou hmotu, na ni piškoty omočené v jahodovém rozvaru, posypeme nasekanými zbylými jahodami a znovu sladkou ušlehanou hmotu.
Vrstvy opakujeme až do spotřebování surovin, poslední bude ušlehaná hmota (jahody z rozvaru také spotřebujeme).
Můžeme posypat kokosem, bílou nebo hořkou čokoládou, dobře zakryjeme a dáme vychladit do lednice.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jahodové tiramisu
-
zizala: děkuji za vyzkoušení a hlavně za fotky, Jaruš
-
Tak bílou čokoládu jsem nakonec nedala. Moc dobré tiramisu, milá změna proti klasickému s kávou
Dělala jsem jeden den do pohárů a druhý den pro velký úspěch do mísy. Obé se snědlo rychlostí blesku. Dík
-
Pěkné a dobré
+
-
Mňám
to já můžu
já dělala minulý víkend jahodové. A do krému jsem nastrouhala limetkovou kůru, bylo to svěží a mooc dobré
-
S bílou čokoládou to bude luxus