Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečeme s dětmi: Ořechoví ježci krásně oživí štědrovečerní stůl
Zdroj: TopRecepty.cz

Při přípravě cukroví je vhodné dětem vybrat takový druh cukroví, které je bude bavit péct a zároveň bude zajímavé na pohled. Malí ořechoví ježci tuto definici splňují určitě. Nezbývá tedy nic jiného, než se do nich pustit.

Vánoční pečení s dětmi je činnost, díky které strávíte s malými pomocníky společný čas a zažijete spoustu zábavy. To, že poté budete dvakrát déle uklízet, musíte přehlížet a užívat si společně strávenou vánoční atmosféru. Zároveň pečením dětem zajistíte zábavu ve dnech, kdy není počasí na zimní radovánky.

Jak upéct jedlé ježečky

Ořechoví ježci jsou druh cukroví, jehož základ je podobný lineckému těstu. Uprostřed najdete vlašský oříšek a na povrchu čokoládu s kokosem. Na své si tedy přijdou nejenom děti, ale i milovníci klasického vánočního cukroví.

  • Na tělíčka ježků budete potřebovat 350 g hladké mouky, 200 g Hery nebo másla, 50 g cukru krupice a 1 žloutek. Dále budete potřebovat vlašské ořechy, čokoládu na vaření a strouhaný kokos.
  • Nejprve si z hladké mouky, změklého tuku, cukru a žloutku vypracujete těsto. (Nechte ho minimálně 5 hodin uležet v chladnu.)

  • Odleželé těsto pak rozdělte na malé kousky a do každého kousku vložte půlku jádra vlašského ořechu. Vytvořte kuličku a vytvarujte čumáček do špičky.

  • Vytvarované ježky pak opatrně přeneste na plech s papírem na pečení a pečte 10–15 minut na cca 170 °C.

  • Po vychladnutí ježky, kromě hlaviček, namáčejte v rozpuštěné čokoládě a poté obalte v kokosu. Čokoládou také udělejte za pomocí špejlí oči a čumáček. Cukroví doporučujeme nechat uležet několik dní.

Pokud jsme vás nalákali na přípravu tohoto veselého vánočního cukroví, doporučujeme vám před přípravou ještě zhlédnout videorecept, který vám názorně předvede tvarování ježků.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více