Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

S pizzou přišli geniální Italové a v současné době jde dokonce o velmi populární jídlo žádané po celém světě. Velká výhoda je v tom, že si ji každý může obložit vším, co má rád. Zkusíte si ji připravit s námi?

Variací na přípravu těsta na pizzu najdete nespočet. Pizzu můžete připravit i z kvásku, tvarohu nebo jogurtového těsta. Výsledek sice nebude jako z italské restaurace, zato bude pizza zdravější a chutnější. Pro ty, kteří trpí intolerancí na lepek, existují bezlepkové verze pizz, a tak mají možnost si ji dopřát opravdu všichni.

Jak si udělat domácí pizzu

Z následující gramáže vytvoříte těsto na 2 pizzy. Připravte si 250 ml vody, 1 lžíci soli, lžičku cukru, 50 ml olivového oleje, 500 g hladké mouky, 2,5 lžičky sušeného droždí. Dále si připravte sugo na potření a ingredience na obložení podle vlastního výběru. 

  1. Prosátou mouku nasypte do mísy a udělejte do ní uprostřed důlek, do kterého přidejte všechny ingredience na těsto.
  2. Vypracujte těsto a nechte ho přikryté v pokojové teplotě aspoň hodinu kynout.
  3. Těsto rozdělte na poloviny. Z každé poloviny vyválejte tenkou placku. Hotové pizza placky opatrně přesuňte na plechy
  4. Těsto potřete sugem nebo pasírovanými rajčaty, nastrouhejte na ně sýr, přidejte na plátky pokrájenou mozzarellu a obložte vším, co máte rádi
Pizzu můžete obložit oblíbenou kombinací šunky a kukuřice, nebo můžete zkusit méně obvyklou kombinaci chutí v podobě pizzy se smetanovým základem. Podívejte se na video, které vás celým postupem přípravy provede krok za krokem.

Komentáře

Další tipy a triky