Pečená kuřecí stehýnka v javorovo hořčičné marinádě

be.amenity Kuchařka: be.amenity

5 porcí Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

5 kuřecích stehen
Marináda:
4-5 lžic javorového sirupu
2-3 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce kečupu
2 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worčesterské omáčky
1 lžíce hořčičného semínka
1 lžička kurkumy
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky skořice
2-3 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý barevný pepř dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehýnka dobře opláchneme a na každém z nich uděláme dva lehké zářezy na horní straně, to aby se marináda dostala více k masu.

  2. Marinádu připravíme smícháním všech surovin, to jde např. použitím malé metličky.

  3. Připravená stehýnka dáme do hlubší, nejlépe skleněné či porcelánové misky, vlijeme marinádu a promícháme tak, aby byla marinádou obalená ze všech stran, nejlépe rukama ;-)

  4. Misku zakryjeme potravinovou fólií a necháme marinovat alespoň 2 hod., ideálně i přes noc. U nás se osvědčilo i 24 hod. :-)

  5. Troubu předehřejeme na 180-200”, stehýnka z misky přendáme s veškerou marinádou do pekáče, podlijeme hrnkem vody a zakryjeme poklicí či alobalem a pečeme zhruba 1 hodinu. Během pečení cca po 20 min. maso poléváme výpekem, případně přidáme trochu vody. Ke konci dopečeme cca 10 min. odkryté na barvu, nejlépe za pomoci grilu.

  6. Podáváme s oblíbenou přílohou.

Poznámka

Marinád je tu spoustu, to vím. Avšak marinády jsou má vášeň a tak jsem se chtěla podělit alespoň o tuto, kterou jsem si vyšperkovala dle chutí mé a mojí rodiny. Uznávám, že ingredience zní dost bláznivě :-) Možná stojí za vyzkoušení ;-) Takto marinuji i např. masitá vepřová žebírka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pečená kuřecí stehýnka v javorovo hořčičné marinádě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: marinada na stehynka kuřecí stehna pečená v marinádě marináda hořčičné semínko tymián marináda z hořčičného semínka a oleje marináda javorový sirup a dijonská hořčice

Zapomněl/a jsem heslo