Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak upéct nejlepší makovec s vůní skořice, vanilky a citronu. Vláčný a rychlý makovec s jablky a další oblíbené recepty
Zdroj: Pixabay

Oblíbený makovec je hotový během chvilky, navíc je výživný, sytý a velmi chutný. Osvědčené recepty nám poradí, jak ho upéct vláčný a šťavnatý. Vyzkoušet můžeme makovec s jablky nebo bez mouky. Makovec bude ještě lepší s citronovou nebo čokoládovou polevou.

Jak snadno pomlet mák? Na makovec nám stačí několik surovin a během půl hodiny ho budeme mít dozlatova upečený. Možná na něj máme chuť, ale odrazuje nás potřeba mletého máku a představa ručního mletí. Tuto činnost nám ale velmi usnadní elektrický kávomlýnek - mletí máku s ním zvládneme během chviličky

Základní recept na makovec

Příprava těsta je velmi rychlá. Všechny potřebné suroviny v míse jednoduše smícháme. Do těsta přidáme kypřící prášek, který se postará o dobrou konzistenci a kyprost těsta. Výbornou chuť dodá vanilka. Domácí vanilkový cukr si snadno připravíme do zásoby - budeme ho pak mít vždy po ruce.

Jak upéct vláčný mazanec

Zdá se nám makovec příliš suchý? Můžeme tentokrát upéct "Rakouský makovec bez mouky" - do jednoduchého těsta přidáme ušlehaný sníh z bílků. Makovec je lahodný a krásně vláčný. Pokud hledáme recept bez lepku, určitě ho oceníme. Podle dalšího receptu se o vláčnost postarají přidaná nastrouhaná jablka. Zdravý makovec obsahuje chia semínka, ořechy, ovesné vločky a dokonce jablko, banán a mrkev.

Skořice, citron a vanilka

Makovec bude mít skvělou chuť, když do těsta přidáme půl lžičky mleté skořice. Kdo chce, přidá rum. Je-li makovec dobře propečený, vyzkoušíme špejlí - po vytáhnutí musí zůstat suchá. Máme-li domácí pekárnu, oceníme další recept na makovec z pekárny. Za chvíli nám bude doma krásně vonět po citronu, skořici a vanilce. 
Makovec po vychladnutí nakrájíme a podáváme. Kdo má rád, může si ho ještě pocukrovat. Velmi chutný je makovec s polevou - chutí a barvou se k němu velmi dobře hodí citronová nebo limetková. Pokud máme raději jinou chuť, připravíme čokoládovou.  
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více