Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrářský nebo také zdobicí sáček je snad až nezbytnou součástí výbavy každého, kdo peče cukroví či dezerty. Díky sáčku lze výtvory efektně ozdobit a přitom si zachovat čistou pracovní plochu. K sáčku můžete připojit různé druhy trysek, které dodají vašemu dílu jedinečný vzhled.

Cukrářský sáček najde své uplatnění při zdobení perníčků a dalšího cukroví, ale stejně dobře jej využijete při úpravě dortů či cupcakes. Pokud pro vás byla zatím práce se zdobicím sáčkem nepřekonatelnou výzvou, tak s naším návodem vše jistě bez problémů zvládnete.

Jak naplnit cukrářský sáček

Cukrářský sáček se především používá na zdobení polevami a rozmanitými krémy, na rovnoměrné nanášení náplní a tvoření drobných či výrazných ozdob. Také jej uvítáte tehdy, pokud potřebujete na jednotlivé dezerty dávkovat stejné množství náplně. Jak sáček efektivně naplnit, s tím vám poradí následující body.

  • Připravte si vyšší nádobu, dobře vám poslouží zavařovací sklenice. Sáček do nádoby vložte tak, aby pro něj tvořila pomyslný "stojan", kde okraje necháte přehnuté přes hranu nádoby.
  • Sáček naplňte polevou či náplní.
  • Vyjměte sáček z nádoby a pevně uzavřete v místě, kde končí stlačená náplň.
  • Vždy posuňte náplň do špičky sáčku cukrářskou kartou tak, aby v naplněné části nebyl přebytečný vzduch.

Přejeme příjemné pečení, povedené zdobení a chuťově výtečné výsledky.

Komentáře

Další tipy a triky